ELECCIONS MUNICIPALS 2015
ACR i la CUP decidiran a la tardor si presenten junts una candidatura
Política | 26 de març de 2014

MARTA CABRERA
Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Rubí continuen amb la seva intenció d’avançar cap a una candidatura conjunta, una intenció que ben aviat podria ser un fet si les negociacions entre les dues formacions continuen com fins ara. En l’assemblea conjunta que es va celebrar el passat dissabte, els dos partits polítics van entendre’s ràpidament en els principals punts. “És fàcil que ACR i la CUP es posin d’acord en les línies bàsiques”, va explicar Rafael Bosch, portaveu d’ACR, que va assenyalar que “les assemblees funcionen de forma similar, obertes a tothom i, com Alternativa, la CUP també creu que cal una renovació política cada 4 anys”, el que suposa que els candidats no repeteixin a la llista, per exemple.

En aquest sentit, Bosch va assenyalar que es tracta d’una primera presa de contacte i que de cara al maig la intenció es poder definir i tancar el codi ètic, els objectius, els eixos bàsics i la metodologia, i, més tard, “després de l’estiu, de cara a la tardor” definir i anunciar definitivament si les dues formacions van de la mà als comicis municipals del 2015.

LES CUP FORMEN PART DE LES CAV
Un dels punts de contacte que té Alternativa amb la formació assemblaria independentista és que tant Alternativa com la CUP d’altres municipis de l’entorn formen part de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV). Això, segons ha explicat Bosch, ha facilitat que des de d’Alternativa es conegui bé el funcionament d’aquest partit, de recent creació a la ciutat: “Som molt propers i aquest pas és per unir esforços no pensant en obtenir resultats a les eleccions, sinó per una qüestió de lògica”.

D’altra banda, Rafael Bosch ha deixat clar que el procés que Alternativa fa amb les CUP no té res a veure ni és incompatible amb el col·lectiu Convocatòria per Rubí, que està format per “persones a títol individual”. Si bé ha reconegut que en cas que aquest col·lectiu aconsegueixi formar una candidatura de cara a les municipals, “ACR hauria d’escollir”. De totes maneres, seria una hipòtesi, ja que Convocatòria per Rubí contempla altres escenaris com ara desenvolupar-se com una eina per arribar a pactes postelectorals o bé constituir una assemblea del poble per tractar temes de ciutat amb les forces d’esquerres. En qualsevol cas, el regidor ha ressaltat que els moviments avancen “molt lentament”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
Detingut un home a Rubí presumptament relacionat amb l’assassinat d’una dona a Girona
L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous