Exposició wikiArS a la Biblioteca Mestre Martí Tauler
Cultura | 30 de maig de 2014

REDACCIÓ
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acull des d’aquest dilluns l’exposició ‘wikiArS: contribució de les escoles d’art i disseny a Viquipèdia’. La mostra, que es podrà visitar fins al 14 de juny, recull les imatges creades per estudiants de diversos centres artístics catalans, entre aquests l’Escola d’Art i Disseny edRa de Rubí, en el marc del projecte wikiArS.

L’exposició també explica en què consisteix aquesta iniciativa, que involucra les escoles en els objectius del coneixement lliure, i què és Wikimedia Commons, el fons de fitxers multimèdia lliures on es publiquen les imatges perquè puguin ser utilitzades a qualsevol de les 280 versions idiomàtiques de Viquipèdia.

La mostra que es podrà veure a la biblioteca reuneix el treball realitzat per estudiants de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona, l’Escola d’Art Serra i Abella de L’Hospitalet i l’Escola d’Art i Disseny edRa de Rubí durant els cursos 2011-2012 i 2013-2014. Aquesta feina inclou imatges de divulgació en l’àmbit de les ciències de la terra i de la zoologia, així com imatges de reconstrucció històrica, que han comptat amb assessorament d’experts en cadascuna d’aquestes disciplines. També hi figuren retrats de personalitats del segle XX que iŀlustren les seves biografies.

La major part d’aquestes imatges s’incorporen a la Viquipèdia, en diverses llengües, però n’hi ha també que s’han fet servir per a Viquillibres i per al directori d’espècies vives i extingides Wikispecies.

L’escola rubinenca va començar a participar en la iniciativa wikiArS durant el curs 2012-2013 en coŀlaboració amb l’associació Amical Wikimedia. Els estudiants fan el seu Projecte de fi d’estudis treballant en un encàrrec que cobreix una mancança de la Viquipèdia. Així, produeixen gràfics que ajuden a fer més comprensible el contingut.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desallotjat un local a la plaça Constitució on hi havia 17 persones al seu interior
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Mor el cèlebre guitarrista i cantaor Parrita, icona de la música flamenca
Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus
L’índex de creixement epidemiològic a Rubí és extremadament elevat
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives