El Celler s’endinsa en els ‘Paisatges de l’ànima’ amb una mostra de fotografies en 3D

Imagen noticia
Rubí guarda un minut de silenci per condemnar l’atemptat terrorista a la revista Charlie Hebdo
8 de enero de 2014
Jornada de Cecot i l’Ajuntament sobre el tancament fiscal i comptable
12 de enero de 2014

El Celler s’endinsa en els ‘Paisatges de l’ànima’ amb una mostra de fotografies en 3D

Imagen noticia

El Celler inaugurarà aquest divendres 9 de gener l’exposició de fotografia estereoscòpica ‘Paisatges de l’ànima’, creada pel rubinenc Miquel Planchart. La mostra, formada per prop d’una vintena d’imatges, fa un recorregut per diferents estats d’ànim, copsats a través de paisatges encisadors, runes, formes fantasioses de la natura o, fins i tot, del maltractament de l’home envers el medi.

La fotografia estereoscòpica genera una iŀlusió de tridimensionalitat a partir de la superposició d’imatges 2D tractades amb filtres de diferents colors. En observar-les amb unes ulleres especials, el cervell reprodueix una única imatge que sembla tenir profunditat. Aquest tipus de fotografia és, per tant, una manera d’endinsar l’espectador en l’obra i fer-lo partícip d’una iŀlusió.

Miquel Planchart està especialitzat en imatge tridimensional des del 1987 i ha realitzat treballs de diferent tipus en format de fotografia, vídeo i cinema, tant en l’àmbit nacional com internacional. Amb ‘Paisatges de l’ànima’, l’artista dóna al públic la possibilitat d’interpretar a la seva manera tot un seguit d’estats d’ànim que ell ha experimentat en el moment de prendre les seves fotografies.

L’exposició ‘Paisatges de l’ànima’ s’inaugurarà aquest divendres 9 de gener a les 19 hores i es podrà visitar fins al proper 1 de febrer els divendres de 18 a 21 hores, els dissabtes de 12 a 14 hores i de 18 a 21 hores, i els diumenges d’11 a 14 hores.