ACRCUP es presenta com una “candidatura alternativa d’esquerres”
Política | 4 de novembre de 2014

MARTA CABRERA
Pocs dies després de fer oficial que Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es presentaran conjuntament a les eleccions municipals del 2015, els dos partits han presentat el seu projecte polític de cara als propers 4 anys. Com ja s’havia avançat, ACRCUP, -que encara ha d’acabar de perfilar el seu nom-, treballarà a través d’una assemblea conjunta, en la qual es membres no representaran al seu partit: “És una candidatura alternativa d’esquerres, no és una suma de sigles ni una coalició, funcionarem amb una assemblea única de persones, que poden ser de la CUP, d’Alternativa o altres persones, va explicar Vicenç Rabadán, d’ACRCUP.

En aquest sentit, la nova assemblea no dóna per tancada la candidatura a l’espera que es puguin incorporar altres agents, com podria ser el cas d’Esquerra Unida i Alternativa: “La pilota està a la seva teulada, depèn d’ells, de si tenen clar si juguen o no a seguir instruccions de les cúpules de Barcelona”, afirma Rabadán, que insisteix que l’assemblea està oberta a tothom que subscrigui el codi ètic i els postulats d’ACRCUP, que s’han anat treballant durant els darrers mesos.

Sobre una hipotètica inclusió de Podemos, Rabadán apunta que “han tingut oportunitats” per establir relacions amb ACRCUP però no ho han fet.

D’altra banda, Jordi Muntan, d’ACRCUP va ser crític amb Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a Rubí per desmarcar-se d’un projecte assembleari conjunt com el d’Alternativa i la CUP: “El que nosaltres hem fet és el que molts diuen que els agradaria fer, però durant tots els mesos de treball conjunt entre la CUP i ACR ningú ens ha proposat res”.

Compromesos amb la independència
Un dels objectius d’ACRCUP és la defensa dels drets polítics del poble català, una qüestió que en les darreres eleccions Alternativa no havia contemplat. Durant els darrers mesos, però, Alternativa ha estat al costat de les entitats que reclamaven el dret a decidir i després de l’acord amb la CUP aposten per la independència de Catalunya. “Hem d’estar a l’alçada del moment que s’està vivint, sempre hem estat una força municipalista, però formem part d’un tot i no ens en podem quedar al marge”, explica Pep Adelantado, d’Alternativa.
Una dotzena de membres d’ACRCUP, durant la presentació al CRAC. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments