Opinió

24 de maig de 2021

El Rubí d’abans. La fàbrica de Can Sedó

El 2009 desapareixien les últimes naus d’aquesta petita colònia industrial de Rubí, de la qual encara en podem veure la xemeneia, de planta quadrangular, i les casetes per als seus obrers que es troben al carrer d’Antoni Sedó.
3 de maig de 2021

“L’habitatge a Rubí, en blanc i negre”

Els preus de l’habitatge a Rubí, tant de compra com de lloguer, superen la mitjana del Vallès Occidental. Llogar un pis a Rubí és, per exemple, més car que a Terrassa.
3 de maig de 2021
torrent dels alous. mariona lópez

“L’egoisme ens pot salvar”

La nostra salut depèn en bona part del medi ambient, cap sorpresa, Tothom coincidirà en el fet que l’aire que respirem, l’aigua que bevem o com es produeixen els nostres aliments són determinants de la nostra salut.
27 d'abril de 2021
pinar

El Rubí d’abans. Els orígens del barri del Pinar (anys 60)

Aquesta aglomeració formada per 4 blocs amb un total de 288 habitatges es troba quasi als afores de Rubí, a uns 2,5 km del centre de la població, al costat de la carretera que porta a Sabadell i molt prop de l’ermita de Sant Feliu de Vilamilanys.
16 d'abril de 2021
betlem cañizar

“(c)Olors de Rubí: qüestió de prioritats”

Betlem Cañizar. Regidora de l’AUP Un perfum per a la ciutat. Aquest és un dels fruits del projecte Colors de l’Ajuntament de Rubí, un dels projectes […]
9 d'abril de 2021
dones precarietat caritas

“Usted no necesita un psicólogo, usted necesita un sindicato”

Me tomo el atrevimiento de parafrasear las palabras del psiquiatra Guillermo Rendueles Olmedo para poner título a este artículo de opinión enmarcado en la efeméride del Día Mundial de la Salud.