La Tal guanya un premi internacional pel seu espectacle de carrer ‘The Incredible Box’
Cultura | 9 de febrer de 2015

MARTA CABRERA
'The Incredible Box' és un dels espectacles que la companyia roda pel món. / La Tal
La companyia rubinenca La Tal ha recollit un nou guardó internacional. En aquest cas ha estat el premi al millor espectacle d’arts de carrer a la Internationale Kulturbörse de Friburg, una fira dirigida als programadors alemanys i on es duen a terme milers d’espectacles.

La fira, que es va desenvolupar entre el 26 i el 29 de gener, és una de les parades habituals dels dos pallassos rubinencs més internacionals, i aquesta vegada, a més, han aconseguit un premi que els permetrà repetir l’any vinent sense haver de costejar-se les despeses i 1.000 euros de premi, a més d’un trofeu. “Estem molt contents perquè ens consolida en el mercat alemany, on fa anys que estem representant els nostres espectacles”, explica Jordi Magdaleno, de La Tal. Aquest premi també els permetrà actuar l’any vinent a una fira de característiques similars a la de Friburg però a Suïssa. De fet, la companyia de Rubí està començant a forjar-se una reputació al centre d’Europa, en països com Alemanya, Polònia o la República Txeca.

Aquest és el segon premi internacional que aconsegueix la companyia després que al 2009 guanyés el ‘Coup de Pouce’ del festival ‘Coup de Chauffe’ de la localitat francesa Cognac amb la representació ‘Démodés’. Just abans de l’estrena de ‘The Incredible Box’, la companyia va recollir a Catalunya el premi El Sabatot Alegre, un guardó honorífic en què són els mateixos professionals qui escullen els guanyadors.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
C’s presenta l’equip de campanya i carrega contra el govern local
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Les pantalles acústiques a Can Vallhonrat, més a prop
L’AUP demana que no s’aprovi el POUM abans de les eleccions
Una vintena de semàfors de la ciutat s’adapten amb sistemes sonors per a persones invidents
El Pessebre vivent de l’Hermandad Rociera incorporarà un carter reial