La socialista Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí, promet ser “l’alcaldessa de tots”
La Biblioteca ha acollit aquest dissabte al migdia l’acte de constitució del nou Ajuntament pels pròxims quatre anys
Política | 13 de juny de 2015

CRISTINA CARRASCO
Ana M. Martínez ha rebut la vara d'alcaldessa de mans del president de la mesa d'edat, Martí Pujol. / M.C.
Els sis regidors del PSC. / M.C.
Amb només el suport dels sis regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ana M. Martínez, candidata d’aquest partit, ha estat proclamada nova alcaldessa de la ciutat. Martínez ha assenyalat que “és un honor” ser la màxima representant de la ciutat on ha nascut i ha assegurat que “serà l’alcaldessa de tots i governaré per tothom”.

La Biblioteca ha tornat a ser l’escenari escollit per la constitució del nou Ajuntament, acte que ha tingut lloc aquest dissabte al migdia. El nou consistori està format per 6 regidors del PSC, 5 d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 4 de Ciutadans (C’s), 3 de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), 2 d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), 2 de Convergència i Unió (CiU), 2 del Partit Popular (PP) i 1 de Veïns per Rubí (VR).

Després que els 25 regidors electes hagin promès o jurat el seu càrrec, s’ha procedit a l’elecció de l’alcaldessa. Cal destacar que 11 dels edils han promès o jurat el seu càrrec i la defensa de la constitució per imperatiu legal, emprant diverses fórmules.

El resultat de la votació, secreta, ha estat el previst, després que els intents d’arribar a un pacte de govern entre ERC, l’AUP i ICV en les darreres setmanes per desbancar al PSC de l’alcaldia fracassessin dijous a la nit. D’aquesta manera, Ana M. Martínez només ha necessitat els sis vots de la seva formació per ser escollida alcaldessa.

El candidat de Ciutadans, José Abadías, ha rebut 4 vots; Jordi Muntan, de l’AUP, ha aconseguit 3 vots, Víctor Puig, de CiU, n'ha aconseguit 2 i Veïns per Rubí, 1. Els regidors republicans, d’ICV i PP han optat pel vot en blanc.

Durant la seva primera intervenció com a alcaldessa, Martínez, ha afirmat que assumeix aquest repte amb “il·lusió i amb responsabilitat” i ha fet una crida a l’oposició per cercar consensos: “La passió per la ciutat ha d’estar per sobre de possibles discrepàncies”.

La primera edil ha assegurat que treballarà “incansablement per aconseguir sinergies i acords i per buscar allò que ens uneix i no que ens separa”. Martínez ha apuntat que la màxima prioritat del nou govern serà lluitar contra la crisi i treballar per la recuperació econòmica.

L’alcaldessa també s’ha referit a les eleccions catalanes del 27 de setembre i ha apuntat que “sigui quin sigui el resultat tocarà assumir-ho com a propi i continuar treballant per la ciutat i pel futur del país”
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Rubí comença la nova etapa de la represa