El III certamen Relat Insòlit triplica la participació de l’edició anterior
La vilanovina Núria Henrich ha estat la guanyadora, mentre que el tercer premi se l’ha endut la rubinenca Magda Jardí
Cultura | 14 de març de 2016

MIREIA ALZURIA
La tercera edició del certamen Relat Insòlit organitzat per l’entitat Mujeres Creativas del Vallès ha comptat amb 176 obres, de les quals 10 han quedat finalistes. Els guardons es van repartir divendres a la tarda a l’Ateneu, sent aquesta una de les activitats emmarcades en el Dia de la Dona.

El primer premi se’l va endur Núria Henrich amb el seu relat ‘Sabates Vermelles’. En segon lloc es va premiar Patricia Haro, pel seu ‘Corazón de tinta‘. La rubinenca Magda Jardí es va fer amb el tercer premi gràcies a ‘La última sorpresa’. L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, va fer entrega dels guardons a les afortunades: “La tasca d’aquesta entitat, reivindicar el paper de la dona en l’àmbit de la cultura, contribueix al nostre objectiu com a govern, que no és cap altre que créixer com a ciutat”.

L’alcaldessa va estar acompanyada per la regidora de polítiques d’igualtat, Maria Mas, i per la presidenta de l’entitat organitzadora, Núria de Espinosa, qui va destacar l’augment de participació en el certamen respecte a les dues edicions anteriors i, sobretot, perquè ha estat una “participació que ha traspassat fronteres”, ja que han participat persones d’arreu del món.

De fet, a l’entrega de premis van assistir escriptors d’arreu: la guanyadora venia de Vilanova del Vallès, la segona guardonada és barcelonina, el quart finalista va venir de Castelló i la setena finalista va venir des de Sant Pere de Ribes. “Ha estat sorprenent, no ens ho esperàvem. De cop vam pensar: Sí que hem arribat lluny”, assegura Núria de Espinosa.

L’acte va comptar amb un final molt emotiu, en el qual se li va fer entrega a Núria de Espinosa d’un ram de flors de part d’una de les sòcies. L’alcaldessa va animar la presidenta de Mujeres Creativas del Vallès perquè no deixés d’escriure: “Necessitem que continuïs fent-ho”.
La presidenta de Mujeres Creativas del Vallès, al costat de l'alcaldessa i la regidora de Polítiques d'Igualtat. / Carla Isla
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Detinguts tres veïns de Rubí com a membres d'un grup criminal dedicat a robatoris en habitatges
El rubinenc Jordi Campoy aixeca la Copa d'Espanya de futbol sala amb el Jaén
Col·loqui sobre la Transició a Rubí amb convidats de renom
Espais de jocs diversos, una zona d’aigües i un bar, actuacions del projecte de millora del Parc de Ca n’Oriol
Marta García guanya les entrades pel Barça-Madrid de Comerç Rubí
La comissió de Festa Major insisteix en descentralitzar les activitats programades