Els alumnes de la Schola corren per lluitar contra la desnutrició
Societat | 23 de maig de 2016

MARTA CABRERA
Tots els infants del centre educatiu van participar en la jornada solidària. / M.C.
Tots els infants d’infantil i primària de l’escola Schola van participar el divendres al matí en una jornada solidària conjuntament amb l’ONG Acción contra el hambre. Els alumnes rubinencs es van desplaçar fins a la pista d’atletisme de Can Rosés per tal de donar voltes al circuit i aportar el seu granet de sorra contra la desnutrició infantil.

Durant tot el curs, l’escola treballa com a eix temàtic la pau, un dels motius pels quals la direcció del centre va considerar adient participar per primera vegada a aquesta cursa, que s’organitza arreu del món des de fa anys. “No es pot entendre la pau si tenim gent que està passant gana o que mor per desnutrició”, va assenyalar la directora de la Schola, Esther Sòria, que apunta que “la cursa pretén fer veure als nens que amb el seu esforç poden modificar una mica les coses que no els agraden del món”.

Tots els infants de l’escola van córrer, però en la recaptació participaven només els de primària. D’aquesta forma, cada infant d’aquest cicle va buscar un patrocinador, una persona amb la qual va pactar uns diners per cada volta. Així, com més voltes feien els infants, més diners posava el patrocinador. Durant els dies vinents, l’Schola farà un recompte per saber quants diners es van recaptar.

La cursa va tenir dues convidades de luxe, la velocista de Guinea Equatorial Marlene Mevong i la waterpolista internacional rubinenca Bea Ortiz, que van donar suport a l’activitat del centre educatiu i van animar els infants a fer esport. També va estar present l’alcaldessa, Ana M. Martínez, la regidora d’Educació, Marta García, i el regidor d’Esports, Juan Martínez. Tots tres van decidir córrer la primera volta amb els més petits de l’escola. Per la màxima responsable municipal, l’activitat solidària demostra un cop més que “Rubí és una ciutat solidària, fa accions pels altres i treballa per millorar la justícia social”.

D’altra banda, l’escola rebrà aquest dimarts la visita de l’escriptor Matthew Tree. Els alumnes de 5è i 6è de primària mantindran un diàleg amb Tree per tal de realitzar una entrevista dins d’un dels projectes educatius del curs.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí frega els 300 casos positius de coronavirus segons les darreres dades de Salut
Mor per coronavirus Maria Rusiñol, molt coneguda i estimada a la ciutat per exercir durant molts anys com a infermera
A Rubí s’han registrat fins al moment 135 casos positius de coronavirus
Un hotel de Rubí acollirà malalts de coronavirus de l’Hospital General
La UME està desinfectant la majoria de residències de la ciutat, que estan en una situació límit
L'Ajuntament estudia sancionar TMA per no cessar l'activitat durant el confinament