La Fira de Sant Galderic arrriba als carrers de la ciutat amb més activitats culturals
Cultura | 20 d'octubre de 2017

REDACCIÓ
Artesans, artites i pagesos instal·laran les seves parades al centre de la ciutat. / Arxiu
La nova junta de l’Associació Sant Galderic està ultimant tots els detalls per tenir a punt la 23a Fira de Sant Galderic, d’art i pagesia, que serà aquest dissabte 21 d’octubre al centre de la ciutat des de les 10 fins a les 21 hores. “Serà un dia molt maco per sortir i veure les diferents paradetes que hi haurà”, ha explicat Ariadna Benavides, presidenta de l’entitat.

Està previst que s’instal·lin 30 parades d’artesans i 20 d’artistes als carrers Xercavins i Sant Francesc, on també s’oferirà una demostració de pintura a càrrec de Patricia Miralles. Les 20 parades de pagesia i totes les activitats relacionades amb aquest àmbit es podran trobar a la plaça Catalunya i Doctor Guardiet i als carrers Montserrat i Maximí Fornés.

Entre aquestes activitats, al matí, hi haurà una exposició d’eines agrícoles i calendari del pagès, que fins ara ha estat a la Biblioteca, una mostra de carbasses gegants, uns grafiters que decoraran un remolc amb motius pagesos o un photocall d’art i pagesia.

Per als més petits, està prevista una Aula de Natura durant tot el dia al solar del Centre Democràtic Republicà, jocs tradicionals per a tothom al matí a càrrec d’Òmnium o un contacontes a les 12.30 hores a la plaça Doctor Guardiet. També s’oferirà un vermut musical a partir de les 13.30 hores a la mateixa plaça i un concert de l’Escola de Música Pere Burés a les 11.30 hores.

A la tarda hi haurà activitats de cultura popular, com ara una ballada de gegants, danses populars i l’aixecada d’un pilar, a la plaça Doctor Guardiet.

L’Associació Rubí Musical Segle XXI oferirà ‘Música en moviment’ en els diferents espais de la fira i a les 22.30 hores hi haurà un espectacle musical a càrrec de Dinamic Crescendo. Abans, a les 20.15 hores es farà el sorteig de la panera de Sant Galderic i tot seguit hi haurà una botifarrada popular, a càrrec de Tast d’Art.

La Fira de Sant Galderic també tindrà un vessant solidari, el 5è recapte d’aliments. Tots els qui ho vulguin podran portar aliments per la Taula d’entitats de la inclusió social davant del Condis Mariona durant tot el dia.

A més, el Museu Etnogràfic Vallhonrat oferirà una jornada de portes obertes amb visites guiades a les 11 i a les 12.15 hores.

Paral·lelament, els rubinencs podran continuar gaudint de l’activitat ‘De tapes per la fira’, en la qual participen 23 restaurants locals, que per 2,50 euros ofereixen una tapa i una beguda.

16a Trobada de Plaques de Cava
Dins de la Fira de Sant Galderic, els Amics del Col·leccionisme de Rubí organitzen la 16a Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava. Serà el 21 d’octubre a la plaça Doctor Guardiet de 10 a 14 hores i s’espera l’arribada de participants d’arreu del territori. A més de parades per comprar material per arxivar i plaques es posarà a la venda l’ampolla de cava de la Trobada amb la placa de la cava Berral i Miró, d’edició limitada i etiqueta especial. Als compradors, se’ls obsequiarà amb una ‘placa seca’ commemorativa.

14a Fira Retro Clàssic Rubí
Aprofitant la Fira de Sant Galderic, els Amics dels Automòbils Antics de Rubí organitzen la 14a Fira Retro Clàssic Rubí, que tindrà lloc a la plaça Salvador Allende el 21 d’octubre de 9 a 20 hores. Hi haurà una exposició de cotxes i motos i paradetes de recanvis i revistes.

Estampacions i Raku, a càrrec d’edRa
Alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) participaran amb diversos tallers artístics el 21 d’octubre. Un grup d’estudiants de ceràmica faran estructures amb la tècnica japonesa Raku, i un altre grup farà una estampació d’iconografia urbana amb samarretes que es podran comprar. També han fet elements identificatius perquè les parades de la fira siguin visibles.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme