L’Ajuntament de Rubí demana l’alliberament immediat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
El PSC opta finalment per l’abstenció en un text consensuat al Consell Comarcal, presidit pels socialistes
Política | 20 d'octubre de 2017

MARTA CABRERA
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Veïns per Rubí (VR) i el regidor Sergi García van aprovar una moció per demanar la “llibertat immediata” de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium, respectivament. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es va abstenir i Ciutadans (C’s), Partit Popular (PP) i els regidors María Dolores Marín i José Manuel Mateo van votar-hi en contra. El portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) no va poder assistir al Ple.

La moció “expressa un rebuig frontal a les detencions”, que troba “absolutament injustificables”, i considera que “és un despropòsit que s’acusi de sedició als responsables de mobilitzacions cíviques i sense incidents”. El text també recull que “l’empresonament atempta contra les llibertats polítiques i dificulta enormement el diàleg”. Per últim, el manifest considera que la situació situa a l’estat espanyol fora dels valors de llibertat d’opinió i de pluralitat política que estableix el marc europeu”.

El text que es va presentar en sessió plenària va ser un manifest consensuat al Consell Comarcal, sota la presidència del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Tot i això, el grup municipal del PSC havia presentar un text alternatiu que s’havia de votar posteriorment, però finalment, va optar per l’abstenció en la moció consensuada a nivell comarcal i va retirar la moció alternativa. De fet, en cas que els socialistes haguessin votat en contra de la moció, s’hagués produït un empat al Ple, que s’hagués hagut de resoldre amb el vot de qualitat de l’alcaldessa.
Els regidors d'ERC, l'AUP i ICV van mostrar uns cartells en suport als dos empresonats. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Fancy Candy Girls participa en un projecte de música hardcore en favor de nens amb càncer
El PDeCAT exigeix agilitzar la resolució de les instàncies
L’Ajuntament inverteix 18.000 euros en l’impuls de la cooperativa Som Mobilitat
Concert de Javier Álvarez amb Antonio Zamora
Jubilats es manifesten per la precarietat de les pensions
Centenars de persones es concentren per demanar la llibertat dels Jordis