‘Els Pastorets’ tornen per Nadal amb música en directe com a novetat
Actualitat | 7 de desembre de 2017

MARTA CABRERA
Membres del Casal Popular, durant la presentació de les novetats de l’obra ‘Els Pastorets’. / M.C.
El grup escènic del Casal Popular i l’Escola de Sardanes Flor de Neu estan acabant d’enllestir la nova posada en escena de l’obra de teatre ‘Els Pastorets’, el clàssic nadalenc de Josep M. Folch i Torres. L’espectacle es representa a la ciutat des de fa 93 anys. “És una obra de teatre que la gent se sent molt seva i que recorda el caliu familiar”, explica Montserrat Comellas, presidenta del Casal Popular.

‘Els Pastorets’ es representaran el 17, 24 i 30 de desembre i el 7 de gener a les 18 hores, excepte el dia abans de Nadal, que serà a les 11 hores. Com és habitual, s’espera que el públic ompli el Casal Popular durant les quatre representacions. Enguany, hi ha diverses novetats importants, la més destacada és que per primera vegada la música de l’espectacle serà en directe i anirà a càrrec de l’Escola de Música Pere Burès. També serà nova la coreografia de les fúries i les disfresses de Satanàs i Llucifer, i el decorat del temple.

Daniel Bové, que fa quatre anys que dirigeix ‘Els Pastorets’, afirma que el fet que hi hagi música en directe “contribuirà a donar encara més qualitat a la representació”. Més d’una setantena d’actors participaran en l’obra, gairebé una quarantena per espectacle, que comptarà amb una trentena de col·laboradors. Els assajos van començar a mitjans d’octubre. El preu de les representacions serà de 6,50 euros, 5 euros per jubilats i infants fins a 10 anys i 4 euros per a socis de La Xarxa i del TR3SC.

Si ‘Els Pastorets’ és des de sempre una tradició de l’època nadalenca, ‘Els Dimoniets’ ho comença a ser també. Ja fa anys que el Casal Popular representa aquesta adaptació infantil del text de Folch i Torres, amb un repartiment d’una quarantena d’infants entre els 4 i els 12 anys. Es tracta d’una versió molt musical, que compta des de l’any passat amb música en directe a càrrec de l’Escola de Música Pere Burés i que es representa sempre al gener. Segons explica la directora de l’espectacle, Laia Borràs, “s’ha millorat el vestuari dels dimonis, que recordaran una mica als correfocs”. Les funcions seran el 13 i 14 de gener a les 18 hores i el preu serà de 3 euros.

Les entrades tant per l’obra ‘Els Pastorets’ com ‘Els Dimoniets’ es poden comprar a través del web www.casalpopular.org o a la taquilla una hora abans de les representacions.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional