ERC proposa incorporar un nou espai lúdic familiar durant les festes de Nadal a la ciutat
Política | 10 de gener de 2018

CRISTINA CARRASCO
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Rubí considera que l’oferta d’activitats nadalenques a la ciutat és insuficient per a una ciutat de 75.000 habitants i proposa ampliar la programació amb noves propostes com la creació d’un nou espai lúdic familiar de caràcter estable, com un saló de la infància i la joventut com els que s’organitzen a altres municipis. Així ho ha assenyalat el portaveu de la formació, Xavier Corbera, qui ha comparegut acompanyat per la regidora Sandra Casas davant dels mitjans locals per fer una valoració de les festes de Nadal a la ciutat.

Els dos regidors d’ERC han anunciat que presentaran en el proper Ple una moció per concretar la creació d’aquest espai lúdic per a infants i joves durant el Nadal. Segons Casas, aquest espai podria acollir inflables, jocs, tallers i activitats adaptades a totes les edats i també es podria comptar amb la participació d’entitats locals, no només per a l’organització d’activitats, sinó fins i tot per gestionar l’espai.

Corbera ha recordat que Rubí ja havia tingut anteriorment aquest espai a Rubí. De fet, es va posar en marxa l’any 2005 la Fira de la Infància i la Joventut, en una nau industrial a Ca n’Alzamora i els anys 2006 i 2007 es va traslladar al pavelló de Can Rosés, amb un gran èxit de públic. La Fira va desaparèixer com a tal l’any 2008 a causa de la crisi econòmica, segons va explicar el govern socialista del moment, i es va apostar per activitats descentralitzades en diversos espais públics i municipals que finalment també es van deixar de fer.

“Amb una petita part del que costa el concert de Los 40 Principales, podríem disposar de bastants més dies d’activitats per a infants, joves i famílies durant el Nadal”, ha apuntat el portaveu d’ERC, qui ha dit que l’espai hauria de tenir una certa centralitat per facilitar l’accés de les famílies. A més, “seria una manera de potenciar l’eix comercial de Rubí”, assenyala la regidora republicana.

Més espectacles i un segon trenet
D’altra banda, Esquerra també planteja que s’incrementi l’oferta d’espectacles a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet, un espai on s’han format llargues cues i on moltes famílies finalment no podien accedir tot i estar força temps esperant perquè l’aforament ja era complet.

A més, proposen incorporar un nou Trenet dels comerciants, ja que també ha registrat llargues cues. Segons ERC, aquest segon trenet podria cobrir altres barris de la ciutat.
La Fira de la infància es va fer entre el 2005 i el 2008. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions