Alumnes del Regina Carmeli organitzen una campanya de donació de sang
Actualitat | 22 de febrer de 2018

CRISTINA CARRASCO
Sota el lema de ‘Cada gota compta’, alumnes del Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, han organitzat una campanya de donació de sang per conscienciar la ciutadania sobre la importància d’aquest gest gratuït i solidari que pot salvar una vida.

La iniciativa va sorgir després d’una visita de l’alumnat al Banc de Sang, en el marc de l’assignatura Promoció de la Salut, a partir de la qual van decidir dur a terme la campanya de sensibilització, que culminarà amb una jornada de donació de sang l’1 de març a les instal·lacions d’aquest centre educatiu rubinenc.

Erica Machacón i Sara Santiago, dues de les alumnes que participen en el projecte, expliquen que “volem aconseguir que tant els ja donants, com aquells que no ho han fet mai, s’impliquin i participin”. En aquest sentit, les dues alumnes insisteixen que “hem après que la sang no es pot regenerar i que en determinades situacions com un accident, una cirurgia o algunes malalties, tots en podem necessitar”. Així, la Sara reconeix que “jo no m’ho havia plantejat mai, però ara sóc conscient que és molt necessari i que pot salvar vides”.

Per tal de fer arribar el seu missatge a la ciutadania, des del gener, l’alumnat ha dissenyat accions en funció de diferents sectors de la població, a partir de grups d’edat. Així, han organitzat activitats infantils com titelles per tal que els nens i nenes transmetin a les seves famílies la importància de la donació de sang o xerrades a clubs esportius dirigides a joves i adolescents, entrenadors i les seves famílies, entre altres. També han editat díptics i cartells i estan promocionant la jornada a través de les xarxes socials.

La prova de foc per veure si tot l’esforç i la il·lusió del jovent dona els seus fruits serà dijous vinent. La jornada de donació serà de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 20 hores de la tarda a l’edifici del carrer Sant Sebastià, 34. L’equip mèdic del Banc de Sang s’encarregarà de la part mèdica i les extraccions, mentre l’alumnat continuarà treballant en la captació de nous donants.
Alguns dels alumnes del Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria del Regina Carmeli que participen en la campanya, a l’aula de pràctiques. / C.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
C’s presenta l’equip de campanya i carrega contra el govern local
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Les pantalles acústiques a Can Vallhonrat, més a prop
L’AUP demana que no s’aprovi el POUM abans de les eleccions
Una vintena de semàfors de la ciutat s’adapten amb sistemes sonors per a persones invidents
El Pessebre vivent de l’Hermandad Rociera incorporarà un carter reial