El Rubifolk es reinventa al Celler
Les danses catalanes, suïsses i de l’Illa de Pasqua, protagonistes
Cultura | 10 de juliol de 2018

REDACCIÓ
El Rubifolk 2018 va arribar amb un canvi de format i escenari que li ha provat. Obligat per les circumstàncies –la meitat de l’Esbart Dansaire de Rubí participava en un festival a Alemanya–, l’entitat va concentrar totes les activitats en un únic dia i va optar pel Celler com a escenari.

El resultat va ser una bona assistència a les danses previstes a la nit i un degoteig constant de persones en la resta d’activitats, sobretot durant el matí.

L’actuació de Landy el Rumbero i la festa de l’escuma amb el Bòjum, precedides per l’actuació de l’escola de l’Esbart Dansaire, van atraure un públic molt familiar el dissabte al matí.

A la tarda, van tenir lloc les danses participatives, que van donar pas al sopar a la fresca.
Al vespre va arribar el punt fort del Rubifolk, amb un espectacle de flamenc a càrrec de Costy El Chato & Sonio Negro, una actuació que va sorprendre els més de 300 assistents que es van apropar al Celler per seguir les danses del Rubifolk.

Ja a la nit, van pujar a l’escenari l’Esbart Dansaire de Rubí, l’Esbart Rocasagna, de Gelida, el grup de ball Arc en Ciel, de Suïssa, i el grup Mahia, amb danses de l’Illa de Pasqua, a Xile. El Festival Internacional de Dansa de Rubí va cloure amb un concert musical a càrrec de Lo Puto Cat.
El grup de danses d'Illa de Pasqua va oferir un espectacle singular. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
La Bicicletada del Mercat compleix 20 anys
Instal·len una pantalla informativa al teatre La Sala
Els comerciants organitzen una nova edició del Fora Estocs
Presentació del llibre sobre el centenari del Congrés de Sants de la CNT
L'Aplec Sardanista celebra els 20 anys amb les millors cobles de Catalunya