El Rubifolk es reinventa al Celler
Les danses catalanes, suïsses i de l’Illa de Pasqua, protagonistes
Cultura | 10 de juliol de 2018

REDACCIÓ
El Rubifolk 2018 va arribar amb un canvi de format i escenari que li ha provat. Obligat per les circumstàncies –la meitat de l’Esbart Dansaire de Rubí participava en un festival a Alemanya–, l’entitat va concentrar totes les activitats en un únic dia i va optar pel Celler com a escenari.

El resultat va ser una bona assistència a les danses previstes a la nit i un degoteig constant de persones en la resta d’activitats, sobretot durant el matí.

L’actuació de Landy el Rumbero i la festa de l’escuma amb el Bòjum, precedides per l’actuació de l’escola de l’Esbart Dansaire, van atraure un públic molt familiar el dissabte al matí.

A la tarda, van tenir lloc les danses participatives, que van donar pas al sopar a la fresca.
Al vespre va arribar el punt fort del Rubifolk, amb un espectacle de flamenc a càrrec de Costy El Chato & Sonio Negro, una actuació que va sorprendre els més de 300 assistents que es van apropar al Celler per seguir les danses del Rubifolk.

Ja a la nit, van pujar a l’escenari l’Esbart Dansaire de Rubí, l’Esbart Rocasagna, de Gelida, el grup de ball Arc en Ciel, de Suïssa, i el grup Mahia, amb danses de l’Illa de Pasqua, a Xile. El Festival Internacional de Dansa de Rubí va cloure amb un concert musical a càrrec de Lo Puto Cat.
El grup de danses d'Illa de Pasqua va oferir un espectacle singular. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc