El públic es bolca amb el Festival de Curtmetratges
Cultura | 16 de juliol de 2018

REDACCIÓ
El Festival Internacional de Curtmetratges de Terror, Fantàstic i Freak de Rubí, l’InFest, ha estat tot un èxit. El públic, que s’ha multiplicat respecte a les dues primeres edicions, s’ha abocat al festival. La plaça del Celler es va omplir divendres i sobretot el dissabte a la nit per assistir a les projeccions dels gairebé 30 curtmetratges seleccionats pel festival. Per primera vegada, l’InFest formava part del TAC, el circuit de festivals de terror de Catalunya.

A més, els organitzadors de l’InFest van preparar un munt d’activitats paral·leles, com una sessió de maquillatge zombie, activitats infantils i fins i tot un espectacle de màgia en el qual el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, va ser decapitat.

‘The Box’, el curt guanyador
Pel que fa als curtmetratges, 29 anaven a concurs i van ser seleccionats pels organitzadors entre més de centenars d’audiovisuals, arribats de tota Europa.

El jurat va seleccionar com a millor curt ‘The Box’, un document audiovisual d’Eslovènia dirigit per Dusan Kastelic, que es va endur un premi de 500 euros. El curt, que és una animació, ja ha aconseguit diversos premis internacionals en diferents països, com Estats Units, Itàlia o Espanya.

El segon premi del jurat va ser per ‘Blackout’, de Maxime Baudin, un curtmetratge francès que es va endur 250 euros. Es tracta d’un curtmetratge en què una dona té problemes d’amnèsia després d’un accident i els homes se n’aprofiten.

Per últim, el premi del públic, valorat també en 250 euros, va ser pel curt espanyol ‘9 pasos’, dirigit per Marisa Crespo i Moisés Romera. L’audiovisual, que tracta sobre les pors infantils, ha recollit premis en països com els Estats Units, Suècia, Espanya, Criàcia, Bèlgica o Mèxic.

Més enllà del cinema, el festival va oferir una proposta musical de qualitat amb els concerts de Cuchilla y Diazepan, Rudith&Ray i Double Jabs i una taula rodona sobre cinema casolà i de baix pressupost. En aquest cas, els protagonistes van ser Marc Galceran, de 1001 blinks, Ignacio Malagón, de La Lombarda Films, Jacint Espuny, de Kutrefacto, i Mónica Murguía, d’Horror Stuff.
La plaça del Celler es va omplir de públic. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior