El govern incrementarà la partida dels pressupostos participatius
Actualitat | 26 de juliol de 2018

CRISTINA CARRASCO
L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha anunciat que el govern té la intenció d’incrementar la partida que es destina als pressupostos participatius de cara a l’any vinent, tot i que encara no ha concretat quin serà l’import d’aquest increment. Enguany, la dotació ha estat de 200.000 euros. D’aquests, el Consell dels Infants i dels Adolescents han pogut decidir actuacions a realitzar a la ciutat per un valor de 50.000 euros, mentre que la ciutadania major de 16 anys ha pogut votar propostes per l’import restant.

La prova pilot de pressupostos participatius ha comptat amb la participació de més de 300 rubinencs, a banda del Consell dels Infants i Adolescents, que han fet de transmissors de les propostes i opinions dels companys dels centres escolars.

Álvaro Carpio, membre d’aquest consell, s’ha mostrat molt satisfet per haver pogut formar part del projecte i per haver contribuït a fer “una ciutat més justa”.

El procés ha culminat amb tres propostes d’inversió, que ara s’han d’acabar de perfilar. Entre aquestes, hi ha 94.000 euros per a Parcs, jardins i zones esportives, amb la construcció d’una pista polivalent a Can Ximelis. Aquesta proposta ha estat votada per 103 persones.

També s’ha decidit invertir 18.000 euros per fer una prova pilot d’il·luminació intel·ligent, proposta que ha rebut el suport de 76 ciutadans. Finalment, es destinaran 36.000 euros a la reposició d’arbres als carrers de Rubí, una actuació que va rebre el suport de 51 veïns i veïnes.

L’alcaldessa ha valorat molt positivament tant la participació ciutadana com el resultat d’aquesta prova pilot, així com el fet que s’hagin combinat reunions presencials amb participació a través d’internet. “Estem satisfets del procediment i de la participació. Ens agrada saber que els veïns i veïnes contribueixen al desenvolupament de la ciutat, i quan tenen oportunitat, hi diuen la seva”, ha apuntat.

Els pressupostos participatius també han servit per desenvolupar l’eina Participa Rubí, una plataforma de participació ciutadana creada en programari lliure que es podrà fer servir en el futur per altres processos participatius.
La presentació ha tingut lloc a la sala de plens. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior