El fotògraf rubinenc Joan Díez exposa la mostra 'Rapa Nui 3D' en diferents micropobles de Catalunya
Cultura | 7 d'agost de 2018

REDACCIÓ
L'exposició es va poder veure a l'Antiga Estació de Rubí al magi del 2017. / Arxiu Iban Coca
El fotògraf rubinenc Joan Díez ha aterrat aquest estiu als micropobles de Catalunya amb la seva exposició itinerant de fotografies en 3D sobre Rapa Nui, més coneguda com l'Illa de Pasqua. Díez, membre d'El Grup Fotogràfic El Gra, vol amb aquesta gira de la seva mostra fotogràfica mostrar les seves imatges als habitants d'aquests pobles, tots de menys de 500 habitants, i incrementar l'oferta cultural d'estiu d'aquests municipis.

Segons explica el rubinenc, la idea va sorgir després de sentir una entrevista a la ràdio a una jove que, després de viure sempre a Barcelona, s'havia traslladat a un d'aquests micropobles. La noia va afirmar que només trobava a faltar més oferta cultural. Per això, va pensar en portar la seva mostra a aquests municipis i va contactar amb l'associació Micropobles de Catalunya, que aplega 140 pobles amb menys de mig miler d'habitants, qui va acceptar la proposta.

L'exposició ja s'ha pogut veure durant el mes de juliol a Maldà (Urgell) i La Bisbal de Falset (Priorat) i es podrà visitar a Vilanova de Prades (Conca de Barberà) aquest proper cap de setmana; Seran (Conca de Barberà) del 14 al 16 d'agost; i Vallfogona de Ripollès (Ripollès) el 25 i 26 d'agost.

La mostra Rapa Nui és un recull d'imatges realitzades amb la tècnica estereoscòpia (sistema 3D), que apropa l'espectador a l'Illa de Pasqua. Díez va realitzar les fotografies durant un viatge per Amèrica del Sud de 10 mesos, durant el qual va tenir l'oportunitat de visitar l'Illa de Pasqua.

Rapa Nui és una illa aïllada de la Polinèsia, situada 3.515 km a l'oest de Xile, al qual pertany administrativament, i famosa per les nombroses escultures de pedra, anomenades moais, que es troben al llarg de la costa. L'espectacularitat del 3D permet al visitant, al qual se li facilita unes ulleres 3D, gaudir dels paisatges com si fos a la mateixa Rapa Nui.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior