La Taula de la Competitivitat Industrial proposa prop de 40 accions concretes de millora en el seu primer any de vida
Economia | 26 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR), integrada per 27 agents –empresariat, sindicats, partits polítics, administracions i institucions vinculades al coneixement– va néixer fa un any amb l’objectiu de treballar per la definició de polítiques públiques que millorin la competitivitat industrial en un marc de treball innovador.

Durant aquest any, la TCIR s’ha estructurat al voltant de cinc taules de treball que han proposat 39 accions concretes de millora relacionades amb el territori, l’empresa i el coneixement. D’aquestes propostes d’actuació, 26 –un 66% del total– ja s’han posat en marxa, segons fonts de l’Ajuntament de Rubí.

La majoria de les accions estan orientades a la millora de la mobilitat, l’impuls de la innovació sostenible en el marc de tota la ciutat, la gestió de llicències, la millora dels serveis a la ciutadania i les empreses i l’adequació de la formació a les necessitats reals del teixit empresarial.

En aquesta etapa inicial, la TCIR s’ha consolidat com un espai de treball eficient per la seva orientació a l’acció i la seva capacitat de generar relacions de confiança entre els agents: un 62% han participat activament a les taules de treball. A més, està contribuint a la millora en la gestió de processos i està incidint positivament en altres iniciatives ja en marxa així com en la detecció de noves oportunitats.

La dinàmica de la TCIR ha permès detectar noves oportunitats per a impulsar nous projectes i la seva metodologia de treball ja s’està incorporant a altres espais del municipi i la comarca. “La TCIR ha de continuar creixent i per fer-ho es fa necessari un compromís encara més ferm de tothom que garanteixi la seva continuïtat durant els pròxims anys” ha argumentat el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Per aquest motiu, Güeto ha assenyalat que han proposat signar un acord formal amb les 27 organitzacions que en formen part i els partits polítics locals. “Creiem que aquesta iniciativa és estratègica i necessita comptar amb un marc de treball estable que permeti posicionar Rubí per la seva aposta per la innovació, el seu potencial industrial i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”, ha conclòs el regidor.

El Consell General de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí es va reunir el dimarts al Fòrum de la Masia de Can Serra.
El Consell General de la TCIR s’ha reunit al Fòrum de la Masia de Can Serra. / Cesar Font
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
El túnel de llum protagonitza l'encesa de l'enllumenat de Nadal a Rubí
El Grup Oftalmològic Tres Torres ofereix revisions gratuïtes a l’Antiga Estació per prevenir el glaucoma i la degeneració macular