Assemblea ciutadana a Rubí per reivindicar millores socials
Actualitat | 5 de desembre de 2018

MARTA CABRERA
Diversos moviments socials locals es van reunir el dimarts al vespre al teatre municipal La Sala per celebrar una assemblea ciutadana, en la qual van exposar les seves reivindicacions davant més de 150 assistents.

A l’acte, hi van assistir representants polítics i sindicals, però sobretot va destacar per la participació d’entitats com el Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí (MPPR), Rubí Sanitat, el Sindicat del Lloguer i Bombers en lluita. La majoria d’aquests col·lectius ja van protagonitzar la setmana passada una manifestació pels carrers de Rubí per reivindicar drets i millores socials.

Juan Antonio Mestanza, del MPPR, va explicar que l’objectiu dels pensionistes és “que el sou mínim interprofessional sigui de 1.080 euros i que posteriorment es traslladi als pensionistes”. Mestanza també va criticar molt durament l’actual situació de les persones que no poden pagar el lloguer: “Volem respecte i justícia, a la gent l’estan fent fora de casa seva segons la llei, però quina llei és aquesta que permet això?”.

Recollint el testimoni sobre l’habitatge, va prendre la paraula Carlos Águila, del Sindicat del Lloguer, que va explicar l’increment abusiu del preu del lloguer que s’està produint a Rubí, com a la resta de Catalunya: “Hi ha persones que els pugen el lloguer entre un 20 i un 90%, fins quan permetrem això? Fan fora famílies senceres al carrer amb desnonaments invisibles”.

Águila també va recordar que hi ha tres blocs de protecció oficial a Sant Jordi Parc que ara mateix estan afectats per un augment abusiu del preu del lloguer després que un fons voltor hagi comprat tots els immobles.

La sanitat també va ser un altre dels temes plantejats durant l’assemblea. Ana Rosa Zahiño va explicar que el col·lectiu reivindica que hi hagi un servei de pediatria 24 hores cada dia de la setmana, que la ciutadania tingui més informació sobre els serveis mèdics als quals tenen dret, que es millori el transport als hospitals de referència, que els aparcaments d’aquests centres sanitaris siguin gratuïts i que s’impulsi l’hospital de Rubí i va explicar que estan fent una campanya de recollida de signatures.
Per últim, Marc Guix, de Bombers en lluita, va explicar que actualment només hi ha 5 bombers de guàrdia per cobrir Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, un fet que considera que és un “risc” i que fa anys que els van prometre un camió autoescala “que no arriba”.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i diversos regidors van assistir a l’assemblea.
Un representant de Bombers, durant la seva intervenció a la trobada, que va tenir lloc a La Sala. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat