La planificació necessària
Articles d'Opinió | 21 de desembre de 2018

Antoni García. Veïns per Rubí
Des de Veïns per Rubí hem reclamat, des de la fundació del nostre partit polític abans de les eleccions municipals de 2015, la necessària planificació dels recursos municipals per garantir els serveis bàsics a la ciutat, com el manteniment dels espais públics, la neteja, la seguretat, l’ordenació urbanística sostenible per viure en un entorn de qualitat, polítiques d’habitatge públic ambicioses, un pla d’equipaments coherent per una ciutat com la nostra, o l’estabilització de la plantilla municipal, entre altres qüestions rellevants.

Davant d’aquest plantejament coherent, raonable, necessari, del nostre grup, el mandat polític que ja està acabant s’ha convertit en una anomalia en la recent història democràtica del nostre Ajuntament: l’alcaldessa i el seu equip de govern han gestionat el municipi a cop d’improvisació, sense un full de ruta clar a curt, mitjà i llarg termini, sense una planificació d’inversions detallada en el temps, sense comptar amb la gran majoria de representants de l’oposició per tirar endavant projectes vitals de ciutat, com el POUM, amb un ampli consens.

La via escollida per l’alcaldessa, que passarà a la història com la màxima responsable del pitjor govern en democràcia, ha sigut la via unilateral, la via perillosament narcisista, allunyant-se totalment del seu lema de campanya electoral del 2015. Si hem de catalogar la seva acció política, podríem parlar sense cap dubte d’irresponsabilitat.

A més hem d’afegir a aquestes anomalies el suport incondicional de Ciutadans, amb un grup municipal que es va dividir en dos a meitat de mandat, i que ha avalat amb els seus suports l’acció política nefasta del PSC. Ciutadans és corresponsable d’aquesta situació, i els canvis de lideratge amb un nou actor que procedeix precisament del nucli dur de l’alcaldessa, ni més ni menys que el seu anterior cap de gabinet, càrrec de confiança escollit a dit, només garanteix més connivències amb el PSC en el futur.

En aquest sentit, hem de recordar com el grup municipal de Ciutadans conjuntament amb el PSC s’ha oposat a la creació plantejada per VR d’observatoris de transparència en l’adjudicació i control de contractes públics, així com en els processos de selecció de personal, o com va ser actor clau en l’operació d’incorporació d’un trànsfuga al govern municipal del PSC. Amb aquest bagatge, Ciutadans no és garantia de cap canvi, sinó del continuisme que ens ha portat a aquesta situació.

És moment també de recordar les connivències d’ERC durant 11 anys de governs amb el PSC, on amb 2 regidors tenien 3 càrrecs de confiança escollits a dit. O l’històric de 24 anys de governs del PSUC-ICV, ara reconvertits en ‘En Comú Podem Rubí’.

Per tot això, des de Veïns per Rubí continuem plantejant, com a garantia d’un nou lideratge sense motxilles polítiques, ni hipoteques, ni connivències, un projecte liderat per un equip de veïns compromesos amb la nostra ciutat, amb perfils professionals variats, i preparats per començar a gestionar l’herència terrible que deixarà el PSC de Rubí amb els seus aliats durant els últims 16 anys. Som conscients que l’herència serà molt difícil de gestionar, i necessitarem anys perquè aquest Ajuntament recuperi la normalitat i tingui la confiança dels nostres veïns i de la plantilla municipal, però treballarem de forma incansable per aconseguir-ho, sense rebre consignes ni de Barcelona ni de Madrid i sense buscar aspiracions personals per escalar en partits d’àmbit nacional, utilitzant el Ple de Rubí com a trampolí polític.

Des de Veïns per Rubí apostem per liderar una transició política amb seny, diàleg, planificació i gestió eficient dels recursos públics, sempre de forma transparent i comptant amb els nostres veïns.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb prop de 200 activitats
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Les àrees de Personal i de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, i el servei de Manteniment de les Urbanitzacions, entre les novetats del cartipàs municipal