Cartes de la ciutadania
Sanidad Pública
He tenido que cambiarme de CAP y de médico de familia. Hará alrededor de cuatro meses que estoy intentando que me hagan una analítica que he de hacerme cada tres meses, según prescripción médica.
Me dan hora en el nuevo CAP para visita y cuando llega el día tan ansiado me dicen que el doctor no está ni se le espera.
Me he tenido que cambiar de médico, viendo la inoperancia y el vía crucis con los que me he topado. Hasta tengo mis dudas sobre si tendré que contratar un seguro privado. Esto de la Sanidad Pública es una auténtica vergüenza. Cuando pides visita previa, lo mismo te dicen que el doctor tiene la agenda ocupada y que llames dentro de dos semanas para ver si te puede atender en un mesecito de nada. Indignante pero cierto. No me extraña que cada vez haya más personas, hasta en las calles, reclamando una atención eficiente y satisfactoria. No hace mucho, al pedir hora para visita médica te la daban a las dos semanas, aproximadamente.
En lugar de ir hacia adelante vamos para atrás. A ver si los Reyes Magos de Oriente toman cartas en el asunto y nos dan una alegría.
Jesús García

Resposta al twitter del PSC de Rubí del dia 18-12-2018
El Twitter del PSC de Rubí del dia 18-12-2018 va fer una piulada en referència a la no presència el dimarts passat de cap força política a la concentració que cada dimarts es realitza a la plaça de l’Ajuntament de Rubí per part del Moviment per unes Pensions Publiques Dignes de Rubí. (MPPD-Rubí) i sí en canvi de la presència del PSC.
Lamentem aquest ús que per part del partit del PSC de Rubí fa d’aquesta mobilització que aviat ja fa un any de les seves assemblees tots els dimarts a les 10.30 hores del matí, i que ha vingut funcionant fent una crida a la ciutadania i sense fer una convocació expressa a cap partit polític ni institució.
A les persones que assisteixen a la concentració en cap moment se’ls ha demanat la certificació de la seva militància política, conseqüentment és molt atrevit dir que cap més força política ens ha acompanyat. Això no obstant, som conscients que molts dels assistents són militants en alguns partits polítics sense que hagi estat necessari identificar-se.
Si una cosa hem anat reclamant els assistents a les concentracions al llarg d’aquest any, és la presència de més persones jubilades, treballadors/es en actiu, aturats i joves, ja que considerem que la lluita del MPPD-Rubí també és la lluita de moltes altres persones que en un futur pròxim es trobaran amb la problemàtica d’haver de subsistir, en alguns casos, amb unes pensions indignes.
Demanen al PSC de Rubí que es disculpi per aquesta utilització interessada del MPPD-Rubí i que en el futur no es torni a reiterar aquest fet.
Atentament,
MPPD-Rubí

I que l’any nou ens porti?....
Crec que tal com estan les coses, només es pot demanar SALUT i amb optimisme perquè el món està ben convuls: guerres, violència i agressivitat, tensions polítiques, desnonaments, fam i pobresa no tan sols al tercer món sinó a tot arreu, desbordament de la immigració, falta d’educació i valors cívics, delinqüència al carrer i corrupció política i empresarial, desastres ecològics i naturals, amenaces nuclears de les superpotències, rics més rics i vanitosos, i pobres que acaben vivint als carrers. Sous i treballs precaris, indignacions públiques per diferents temes, espècies en perill d’extinció i d’altres que es moren per l’escalfament global, ciutats cada cop més poblades, depressió i tristesa generalitzada, agreujaments de malalties...
No es tracta de ser pessimista, sinó de ser conscients que si tenim salut i cadascú de nosaltres es proposa fer una bona acció diària, el món seria molt millor i la gent potser viuria més contenta i encomanada d’energia: un bon dia amb un somriure, una abraçada a un familiar, una xerrada amb un amic, una carta per dir allò que encara queda dins nostre, un petit gest d’amabilitat en tractar les persones, civisme ciutadà i un llarg etcètera de petites coses que en el dia a dia, poden marcar grans diferències i ja veieu que no és tan difícil. Tot està a regalar l’essència d’un mateix fent les coses bé, perquè sincerament, jo ja penso que, com deia la cançó del Raimon: no sóc d’eixe món.
Núria Julià Fosas
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb prop de 200 activitats
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Les àrees de Personal i de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, i el servei de Manteniment de les Urbanitzacions, entre les novetats del cartipàs municipal