Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Economia | 7 de gener de 2019

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, ha programat 14 accions formatives dins del programa Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) pel 2019. Un total de 180 persones a partir de 16 anys, preferentment aturades, podran beneficiar-se gratuïtament d’aquesta oferta formativa. “El projecte Rubí Forma ofereix aquest any 11 accions formatives lligades a diferents certificats de professionalitat, idiomes i dues accions transversals”, ha apuntat el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, qui ha afegit que es tracta de “més de 6.000 hores de formació en àrees prioritàries per millorar la qualificació i la promoció de les persones treballadores del municipi i oferir una formació ajustada a les necessitats reals del mercat laboral”.

Cap d’aquestes formacions implica cost per l’alumnat, ja que estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i tenen el cofinançament del Ministeri de Treball i Seguretat Social i del Fons Social Europeu. L’Ajuntament de Rubí ha rebut la subvenció de 597.615,90 euros per executar el programa. El FOAP té com a objectiu oferir una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral, millorar la capacitació i qualificació professional i afavorir la inserció laboral.

Durant l’any, s’oferiran 11 Certificats de Professionalitat (CP). L’oferta inclou certificats de nivell 1: Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (470 hores), Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques (260 hores), Operacions de fontaneria i calefacció-climatització domèstica (490 hores) i Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials (250 hores); de nivell 2: Muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió (930 hores), Muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial (520 hores), Soldadura amb elèctrode revestit i Tig (720 hores), Mecanitzat per arrencament de ferritja (630 hores) i Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (550 hores); i de nivell 3: Eficiència i energètica d’edificis (960 hores), Organització i gestió de magatzem (400 hores), una acció formativa d’anglès Anglès A2 (190 hores), i dues accions de formació complementaria transversal, Xarxes 2.0 i Habilitats de comunicació, de 30 hores de duració cadascuna, exclusives per a participants d’altres accions FOAP 2018. Totes les accions inclouen un període de pràctiques en empresa i permeten obtenir un certificat de professionalitat a la seva finalització, amb l’única excepció de l’anglès que donarà accés a l’examen oficial corresponent al nivell del curs.

Les persones participants han d’estar inscrites en l’Oficina de Treball tant si la persona està ocupada com desocupada. Aquestes accions formatives estan adreçades prioritàriament a persones desocupades, però fins a un 30% dels participants poden ser persones en actiu. El Certificat de Professionalitat és vàlid a tot el territori espanyol i acredita les competències professionals de qui l’obté d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. Els certificats estan classificats en tres nivells i requereixen de diferents nivells de formació prèvia per tenir-hi accés. Els cursos de nivell 1 no requereixen formació ni experiència prèvia, pels de nivell 2 cal tenir l’ESO o el Graduat Escolar i per accedir a cursos que permeten obtenir una certificació de nivell 3 cal haver estudiat Batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Les persones interessades es poden inscriure a les diferents formacions a través del web de Rubí Forma, on també es pot consultar el calendari complet de les diferents accions, o bé de manera presencial a l’edifici, ubicat a la rambleta de Joan Miró s/n.
Curs al Rubí Forma.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat