Junts per Rubí ha encetat el procés de primàries per escollir candidat a les municipals
Política | 9 de gener de 2019

MARTA CABRERA
Les primàries seran el 23 de gener a l'Ateneu.
El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) ha iniciat el procés de primàries per escollir candidat o candidata per la llista electoral que presentarà a les eleccions municipals sota la candidatura Junts per Rubí. La votació es realitzarà el 23 de gener a partir de les 20 hores a l’Ateneu i hi podran participar una cinquantena de persones, entre associats i simpatitzants, amb antiguitat mínima de sis mesos. Aquests darrers hauran de pagar 10 euros per poder votar.

El termini per presentar les candidatures acaba aquest divendres i per presentar-s’hi, els candidats han de reunir el 25% dels suports dels associats. “És un sistema transparent, tothom qui ho vulgui es pot presentar, qualsevol militant que vulgui ser cap de llista ha de fer la seva proposta”, ha explicat el president del PDeCAT a Rubí, Josep Puigventós. De fet, els estatuts també preveuen que una persona independent es pugui presentar com a cap de llista.

D’altra banda, la direcció del PDeCAT a Rubí també ha decidit que es presentarà sota la marca de Junts per Catalunya i amb el nom de Junts per Rubí.
El PDeCAT torna a demanar que l’arribada dels Reis es traslladi a un altre punt
El Partir Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) insisteix en el fet que caldria traslladar l’arribada dels Reis en un altre punt de la ciutat per tal d’alliberar l’aparcament de l’Escardívol en unes dates tan importants per als comerciants com és la campanya de Reis: “És la gran zona d’aparcament del centre i és una llàstima que es tanqui quan precisament el comerç rubinenc té el impacte més gran de venda”, considera Jaume Buscallà, membre de la junta del PDeCAT. Com ja va proposar l’any passat, els liberals proposen el Castell com a escenari alternatiu.

D’altra banda, Buscallà ha demanat que l’Ajuntament involucri a més entitats locals a la Cavalcada i que estengui el clima nadalenc a la resta de la ciutat, al marge del centre: “Apostar per determinades activitats potents al centre està bé, però després al Progrés, per exemple, hi havia una plaça amb dos fils de llum penjant”. Per últim, l’exregidor socialista també ha criticat que les activitats infantils de la plaça del Doctor Guardiet els primers dies eren de pagament i posteriorment ja no, una actitud que considera “molt poc seriosa per part d’una administració”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Generalitat accepta cedir la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a Rubí
Rebeca, persones de ‘Robí’
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret