Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Prop de 500 persones es manifesten amb motiu de l’aturada
Actualitat | 21 de febrer de 2019

REDACCIÓ
La vaga general convocada per la intersindical CSC i amb el suport dels partits independentistes i les entitats ANC i Òmnium amb motiu del judici als líders independentistes ha tingut un seguiment desigual a Rubí. A primera hora del matí, s'han produit algunes incidències ocasionades per talls de trànsit en carreteres propers importants –es va tallar la C-58 a l’alçada de Sabadell– i del transport públic –durant unes hores els piquets van ocupar les vies de FGC a l’estació de Sant Cugat–.

La majoria de comerços han obert amb normalitat durant tot el dia, tot i que una minoria ha optat per secundar la vaga i altres han abaixat la persiana a partir de les 12 hores, coincidint amb l’inici de l’aturada de país, que també estava convocada per avui.

Pel que fa a les escoles i instituts, el seguiment ha estat desigual, mentre als centres de primària ha estat baix, en els instituts la vaga s’ha secundat majoritàriament.


Manifestació i piquets
Al migdia s'ha convocat una manifestació que ha anat des de la plaça de la Nova Estació fins a la plaça Pere Aguilera. Allà, prop d’unes 500 persones s'han concentrat i s'ha llegit un manifest que reivindicava “els drets socials i polítics”, criticava els “empresonaments per motius polítics i culturals” i lamentava que “a l’estat espanyol la dissidència sigui perseguida i empresonada”. Els manifestants han fet crits de ‘Llibertat!’ i de ‘Vaga general!’. En acabar la concentració, els manifestants han tornat a desplaçar fins a l’Estació.
La concentració va tenir lloc davant de l’Ajuntament i va reivindicar els drets socials i polítics. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta
L’ANC organitza autocars per anar a la manifestació de Madrid