Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
L’alcaldessa de la localitat veïna assegura que Salut li ha dit que el centre sanitari s’ubicarà en el seu terme municipal
Actualitat | 22 de febrer de 2019

MARTA CABRERA
Pocs dies després que l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, anunciés l’inici d’una recollida de signatures a través de Change.org per tal de demanar la construcció d’un hospital a Rubí, com està projectat des de fa anys, l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va anunciar a Cugat.cat que el Departament de Salut de la Generalitat li ha traslladat que l’hospital de referència estarà ubicat a Sant Cugat: “Per primera vegada, ens van dir que l’hospital seria a Sant Cugat (...) Rubí ja té altres serveis sanitaris intensius”. Fortuny també va dir que tot es concretarà després de les eleccions municipals.

Les declaracions de la primera edil de Sant Cugat no han caigut gens bé a l’Ajuntament de Rubí. Martínez ha carregat durament contra la Generalitat pel que considera una deslleialtat política i institucional: “Hem anat amb el lliri a la mà i tornem a ser una ciutat maltractada per l’administració, que hauria de tractar tots els municipis per igual”.

Les dues alcaldesses es van reunir fa uns dies, per separat, amb la secretària general del Departament de Salut, però mentre que Martínez diu que a ella li van traslladar que “tenien present la demanda”, a Fortuny li van dir que l’hospital estaria a Sant Cugat, fet que ha indignat a la màxima responsable municipal rubinenca.

Ana M. Martínez ha assegurat que demanarà explicacions i una reunió directament amb la consellera de Salut, Alba Vergés.
Fa una dècada, Rubí va fer una reserva de sòl a Can Sant Joan per ubicar el que havia de ser l’hospital Vicente Ferrer. / Carla Abril
ERC entén que l’aposta de Salut és comprar l’HGC

Davant de la polèmica causada per les declaracions de l’alcaldessa de Sant Cugat, que va dir que l’hospital de referència de la zona estaria ubicat a Sant Cugat, el portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Rubí, Xavier Corbera, ha explicat que entén que la intenció del Departament de Salut és comprar l’Hospital General de Catalunya (HGC): “Seria una molt bona notícia si l’HGC o una part acaba sent destinat a la sanitat pública”.

Corbera creu que ubicar el centre de referència sanitari públic de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal a l’Hospital General seria “la millor opció per optimitzar recursos, garantir la millor atenció i facilitar el transport”.

El PSC, “decebut”
Per la seva banda, la secretària de polítiques socials del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Marta García, ha criticat que Salut hagi donat més informació sobre el futur hospital a l’alcaldessa de Sant Cugat que a la de Rubí i creu que la decisió és “interessada” per motius polítics.

García, que diu que des del PSC estan “decebuts”, ha defensat la ubicació de l’hospital en els terrenys reservats de Can Sant Joan, tot i que reconeix que quan tingui la proposta de Salut sobre la taula la valorarà i “sobretot es prioritzarà l’atenció de la gent”. La regidora del PSC ha recordat que fa molts anys que els socialistes rubinencs treballen i reivindiquen l’hospital a Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar