Una empresa rubinenca crea un ‘escape room’ portàtil per conscienciar els infants contra l’assetjament
Actualitat | 14 de març de 2019

CRISTINA CARRASCO
L’empresa Cripthos, amb seu a Rubí i especialitzada en la creació d’escapes rooms portàtils, ha creat ‘StopBullying’, un nou joc per a infants amb l’objectiu de sensibilitzar nens i nenes sobre la importància d’erradicar l’assetjament infantil.

L’escape room introdueix els infants a la història d’en Miko, un nen que pateix assetjament a l’escola. Els infants tenen 15 minuts per ajudar-lo a trobar la seva gorra amb les pistes amagades a la biblioteca, el vestidor, el pati i l’aula de música que es recreen amb els plafons de l’escape room. L’exploració, la lògica i la deducció entren en joc per sensibilitzar contra el bullying, ja que les proves estan dissenyades per tal que els alumnes prenguin consciència de com identificar situacions d’assetjament, actors implicats i pautes d’actuació en aquestes situacions. A més, es facilita una guia pedagògica per tal que el professorat pugui desenvolupar i reflexionar sobre el tema a l’aula.

Les escoles Torre de la Llebre i 25 de Setembre han estat dos dels primers centres educatius que han provat l’experiència ‘StopBullying’. A l’escola Torre de la Llebre, l’alumnat de 3r fins a 6è va participar en l’escape room i l’experiència va ser molt satisfactòria. Una de les tutores dels grups participants explica que “els infants s’ho van passar molt bé, va ser divertit i alhora educatiu”. A més destaca que “vam trobar que la proposta era molt adequada per l’edat dels alumnes”.

En el cas de l’escola 25 de Setembre, els alumnes de 6è van ser els que van provar el joc i l’experiència també va ser positiva. Segons apunta la directora del centre, els infants van gaudir de la proposta i alhora aquesta els va fer reflexionar sobre l’assetjament.

‘StopBullying’ està dissenyat per a escoles, però també es pot instal·lar a esplais o festes particulars. L’edat recomanada és de 6 a 12 anys i és apte per a infants amb discapacitat. L’idioma pot ser en català, castellà o anglès.
Alguns dels infants que han provat aquest ‘escape room’. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic