Junts per Rubí insta a les forces sobiranistes a treballar ja per un acord de govern
Política | 15 de març de 2019

CRISTINA CARRASCO
Junts per Rubí (JxR) ha demanat als partits i entitats independentistes de la ciutat que comencin a treballar ja per establir les bases d’un acord marc que permeti el canvi de govern un cop celebrades les eleccions municipals del 26 de maig. Així ho ha assenyalat Jaume Buscallà, alcaldable de JxR, qui considera que l’eix independentista ha d’estar per sobre de tot en el futur govern de la ciutat.

Buscallà considera que no es poden repetir els errors comesos al 2015 quan els partits independentistes no van poder formar un govern de canvi “per la urgència, pel calendari o per les diferències normals entre candidatures”. Pel candidat de Junts per Rubí, això es pot evitar si aquestes forces, amb el suport de les entitats sobiranistes, posen les bases ja d’un acord marc.

Sobre les converses existents entre ERC, AUP i els Comuns, Buscalla creu que els republicans hauran de prendre una decisió: “És cert que Xavier Corbera es manifesta molt a favor d’aquest eix i abandona una mica l’eix independentista, ho ha exhibit i ho manifesta. La política, igual que és renunciar i pactar, també es prendre decisions i si es deixa escapar segons quin espai és la seva decisió”. Tot i això, el candidat de JxR recorda que “l’espai independentista té prou gruix” i assenyala que així va quedar demostrat a les eleccions del 2015, l’1 d’octubre i a les eleccions del 21 de desembre del 2017, que van guanyar C’s, però on la suma de les forces independentistes tenien majoria.

Per a Buscallà, un pacte d’esquerres no garanteix un canvi de govern ni que el PSC passi a l’oposició.

Elaboració del programa
D’altra banda, l’alcaldable també ha explicat que aquest divendres a les 19 hores al seu local de la plaça Catalunya faran la primera trobada, oberta a afiliats i a la població en general, per continuar confeccionant el seu programa electoral després d’haver recollit ja propostes per la via digital.
Jaume Buscallà és el candidat de Junts per Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar