Obert el termini per optar a les ajudes per pagar el lloguer
Economia | 30 d'abril de 2019

REDACCIÓ
El Ministeri de Foment i la Generalitat han obert la convocatòria de les subvencions per al pagament del lloguer 2019. El termini per sol·licitar les ajudes és el 7 de juny. Com a novetat, enguany augmenta el màxim del lloguer mensual a 750 euros, per adaptar la convocatòria a la realitat del mercat. L’import de la subvenció, que assumeix un percentatge del preu del lloguer en relació a les característiques de la unitat familiar, pot arribar fins a 2.400 euros anuals (200 euros al mes).

Aquest dijous a les 10 hores, l’Oficina Local d’Habitatge ha organitzat una xerrada informativa al teatre municipal La Sala sobre aquesta convocatòria. Durant la sessió, s’informarà a les persones assistents dels requisits necessaris per optar a les ajudes, se’ls facilitarà els diferents documents que han de presentar per a formalitzar la sol·licitud i es resoldran els dubtes que puguin tenir.

Per poder accedir aquest ajut cal tenir la residència legal a Catalunya i tenir uns ingressos de la unitat de convivència suficients per poder pagar el lloguer, i que els de l’any 2017 no superin els 22.558,77 euros. Aquesta quantitat variarà en funció de la unitat de convivència, excepte en els supòsits de víctimes de terrorisme.

També és necessari ser titular del contracte de lloguer de l’habitatge objecte de la subvenció que constitueix el seu domicili habitual i permanent i estar-hi empadronat; no pagar un lloguer mensual de l’habitatge superior a 750 euros, 900 euros en el cas de famílies nombroses, i estar al corrent del pagament de les rendes de lloguer en el moment de presentar la sol·licitud.

Altres requisits són pagar el lloguer de l’habitatge a través d’entitat bancària per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte o rebut emès per l’administrador de la finca, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud, complir les obligacions tributàries davant l’Estat i la Generalitat de Catalunya i la Seguretat Social.

Les persones que compleixin tots els requisits establerts en aquesta convocatòria poden presentar la seva sol·licitud per optar a aquestes ajudes a l’Oficina Local d’Habitatge de Rubí, ubicada al carrer General Prim, 33-35, 4a planta. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i el dilluns de 16 a 18.30 hores. La documentació requerida es pot descarregar al web municipal.
Poden optar a les ajudes les persones que paguen menys de 750 euros pel lloguer de l'habitatge. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020
Els Bombers rescaten un home que havia quedat atrapat per un despreniment a Castellnou