Manifestació contra les llistes d’espera i per reclamar més recursos sanitaris a Rubí
Actualitat | 15 de maig de 2019

CRISTINA CARRASCO
La plataforma Rubí Sanitat i el Moviment per a unes Pensions Dignes de Rubí s’han manifestat aquest dimarts al matí pel centre de la ciutat en contra de les llistes d’espera i per reclamar una millor sanitat pública a Rubí. La marxa ha arrencat des de la plaça Pere Aguilera i ha finalitzat al CAP Mútua de Terrassa a Rubí i ha reunit prop d’un centenar de veïns i veïnes.

A la porta del CAP Mútua, membres de Rubí Sanitat han llegit un comunicat on critiquen que “en cap dels tres centres de primària de la ciutat, si demanes cita prèvia amb el metge de família, et donen hora en menys de 10 dies, quan el recomanable són 48h”. Per als manifestants, això provoca que les urgències dels CAPS es col·lapsin, ja que no tenen suficients recursos ni personals ni d’horaris.

També han recordat que les llistes d’espera als hospitals de referència, ubicats a Terrassa, són “terrorífiques” i han posat com a exemple casos de 222 esperant un electrocardiograma, 261 dies per una cirurgia o més d’un any i quatre mesos per a infiltracions a la clínica del dolor. “Estan jugant amb la salut i el dolor de les persones”, apunten.

La reclamació d’un servei de pediatria d’urgències les 24 hores a la ciutat, la millora del transport públic fins a l’Hospital de terrassa i informació sobre el projecte de l’hospital públic a Rubí van ser altres qüestions que es van posar sobre la taula.


Pensions Dignes
La manifestació va tenir lloc després de l’habitual assemblea del Moviment per a unes Pensions Dignes de Rubí cada dimarts a les 10.30 h a la plaça Pere Aguilera. Aquesta setmana, els pensionistes han ressaltat la importància de votar en les eleccions europees, ja que moltes de les decisions es prenen a Europa repercuteixen directament en la nostra vida quotidiana i en les mesures econòmiques i socials que apliquen els estats membres.

Dimarts vinent, 21 de maig, el col·lectiu ha convocat una nova manifestació des de la plaça Pere Aguilera fins al Mercat per intentar arribar a més ciutadans i ciutadanes les seves reivindicacions.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
Investiguen un menor que conduïa una moto sense carnet i va atropellar una dona al carrer Cervantes