Ja es poden presentar propostes per als pressupostos participatius
Actualitat | 3 de juny de 2019

REDACCIÓ
La ciutadania ja pot presentar propostes per als pressupostos participatius de l’any vinent. Així, els rubinencs i rubinenques majors de 16 anys ja poden publicar a través de la plataforma Participa Rubí les seves propostes i comentar les propostes presentades per la resta de la ciutadania. Aquesta fase s’allargarà tot el mes de juny.

Per participar a través de la web, cal estar registrat i formar part del registre de participació ciutadana, una alta que es pot fer durant el mateix procés.

Participació presencial
El procés també contempla la possibilitat de participar i proposar de manera presencial. Durant aquest període, que s’allarga des d’aquest dissabte fins al 30 de juny, s’habilitaran punts de participació presencial per orientar els rubinencs i rubinenques sobre el funcionament de la plataforma. Tot això s’explicarà a la sessió presencial adreçada a entitats i ciutadania que tindrà lloc el 12 de juny a les 19 hores, a l’edifici Rubí Forma.

Les persones interessades en la possibilitat de participar del procés de manera presencial tindran tres opcions: dijous 13 de juny de 17 a 20 hores a la Biblioteca; dimarts 18 de juny d’11 a 13 hores a Rubí Forma, o bé dimarts 25 de juny de 16 a 19 hores, al Centre Cívic de Can Fatjó. Aquestes sessions són obertes a les entitats i la ciutadania en general, que pot inscriure’s amb caràcter previ al correu electrònic de participacio@ajrubi.cat.

A més, el 20 de juny tindrà lloc un taller de presentació de propostes obert a tothom que hi vulgui participar. Els assistents debatran i proposaran per recollir entre tots 5 idees.

Les propostes recollides passaran per un procés de validació tècnica durant el mes de juliol. Aquest tràmit ha de valorar la viabilitat de les idees i la quantificació del cost.

Enguany, els pressupostos participatius disposen d’una dotació de 300.000 euros. D’aquests, 50.000 euros seran destinats al procés participatiu que protagonitzaran infants i adolescents.
El web Participa Rubí permet fer propostes de forma digital. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
Una gran festa a l'Escardívol el dijous amb Buhos, Suu i Sixtus
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol