Alumnes del Torrent dels Alous exposen els seus avenços en la recerca de nous antibiòtics
Actualitat | 11 de juny de 2019

REDACCIÓ
Alumnes de batxillerat científic de l’institut Torrent dels Alous van presentar públicament la setmana passada els avenços que han fet en la recerca de microorganismes productors de nous antibiòtics al sòl de Rubí. La seva investigació s’emmarca en el projecte internacional Small World Iniciative-Micro Món, desenvolupat en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Durant cinc sessions, els estudiants del Torrent dels Alous han treballat recollint mostres, sembrant i aïllant possibles candidats bacterians a produir nous antibiòtics. En tot aquest procés, han tingut l’acompanyament d’estudiants de microbiologia, microbiologia ambiental i biotecnologia de la UAB, que han els han fet de professors i els han introduït en la metodologia científica.

El projecte Small World Iniciative-Micro Món es va posar en marxa el curs 2017-2018 a universitats de 14 països diferents. Des del punt de vista pedagògic, els seus objectius són animar els estudiants a conèixer i cursar carreres científiques i formar-los per aplicar el mètode i el pensament científic. A més, el projecte vol conscienciar la població sobre la greu problemàtica de la resistència als antibiòtics i descobrir candidats bacterians per obtenir-ne de nous. I és que s’estima que, si no es posa remei a l’actual situació, hi haurà 10 milions de morts prematures el 2050 com a conseqüència d’infeccions bacterianes contra les quals ja no existeixen o no existiran antibiòtics eficaços.
La xerrada va tenir lloc el dimarts de la setmana passada. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos