Tornar a començar
Editorial | 14 de juny de 2019

REDACCIÓ
Dimecres es va posar el punt final al mandat 2015-2019, una etapa política convulsa, tensa, turbulenta i en moltes ocasions amb un comportament més que qüestionable per part dels càrrecs electes. Tal és la tensió política que hi ha hagut durant els darrers anys que fins i tot en el darrer Ple del mandat, que acostuma a ser una sessió distesa, emotiva i abundant en elogis i agraïments, es va respirar un ambient fred i una certa agror.

Certament, el mandat que conclou passarà a la història amb molta més pena que no pas glòria, i ja no per la feina que hagi pogut o no desenvolupar el govern, sinó per les alteracions i anomalies que s’han viscut en el Ple. Un de cada cinc regidors ha trencat amb el seu partit polític, formacions amb les quals es van presentar a les eleccions i van ser escollits. Un, el gran protagonista del mandat, ho va fer per entrar al govern i desactivar una moció de censura que havia gestat la major part de l’oposició. Dos més van abandonar el seu grup municipal per discrepàncies amb el partit i uns altres dos van ser expulsats de la seva formació política. Un mandat que ha finalitzat amb 7 regidors de govern, dels quals dos només tenien una dedicació de mitja jornada, acumulant la resta multitud de competències i àrees.

Per sort, el mandat ha arribat al seu final i un de nou està a punt de començar: demà es constituirà un nou Ple de l’Ajuntament, que, en principi, tornarà a investir Ana M. Martínez, la candidata socialista com a alcaldessa. Aquest cop, amb més majoria i amb menys partits polítics amb representació. Un fet que, si més no, hauria de permetre governar amb més estabilitat i poder tirar endavant, d’una vegada per totes, projectes estratègics i importants per la ciutat.

No serà fàcil deixar enrere el record fosc i ombrívol d’aquest mandat, hi ha molts regidors que continuen en el Ple, però cal tenir la maduresa suficient per passar pàgina, refer els ponts trencats i intentar actuar en benefici de la ciutadania i de la ciutat, fet que en aquest mandat no s’ha produït. Aquest és, al final, el motiu pel qual la ciutadania els ha escollit.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Augmenta el nombre de persones en tractament per consum de drogues a Rubí
Una butlleta de la Bonoloto premiada amb 78.412 € ha estat validada a Rubí
L’Ajuntament diu que està buscant solucions per a l’aparcament del Duet Sports
Rubí Sense Abocadors denuncia nous abocaments il·legals a l'extractiva 9
L’Ajuntament farà servir els dos cognoms de les persones en totes les comunicacions institucionals
El Racó del Llibre encetarà un club de lectura a la tardor