Tornar a començar
Editorial | 14 de juny de 2019

REDACCIÓ
Dimecres es va posar el punt final al mandat 2015-2019, una etapa política convulsa, tensa, turbulenta i en moltes ocasions amb un comportament més que qüestionable per part dels càrrecs electes. Tal és la tensió política que hi ha hagut durant els darrers anys que fins i tot en el darrer Ple del mandat, que acostuma a ser una sessió distesa, emotiva i abundant en elogis i agraïments, es va respirar un ambient fred i una certa agror.

Certament, el mandat que conclou passarà a la història amb molta més pena que no pas glòria, i ja no per la feina que hagi pogut o no desenvolupar el govern, sinó per les alteracions i anomalies que s’han viscut en el Ple. Un de cada cinc regidors ha trencat amb el seu partit polític, formacions amb les quals es van presentar a les eleccions i van ser escollits. Un, el gran protagonista del mandat, ho va fer per entrar al govern i desactivar una moció de censura que havia gestat la major part de l’oposició. Dos més van abandonar el seu grup municipal per discrepàncies amb el partit i uns altres dos van ser expulsats de la seva formació política. Un mandat que ha finalitzat amb 7 regidors de govern, dels quals dos només tenien una dedicació de mitja jornada, acumulant la resta multitud de competències i àrees.

Per sort, el mandat ha arribat al seu final i un de nou està a punt de començar: demà es constituirà un nou Ple de l’Ajuntament, que, en principi, tornarà a investir Ana M. Martínez, la candidata socialista com a alcaldessa. Aquest cop, amb més majoria i amb menys partits polítics amb representació. Un fet que, si més no, hauria de permetre governar amb més estabilitat i poder tirar endavant, d’una vegada per totes, projectes estratègics i importants per la ciutat.

No serà fàcil deixar enrere el record fosc i ombrívol d’aquest mandat, hi ha molts regidors que continuen en el Ple, però cal tenir la maduresa suficient per passar pàgina, refer els ponts trencats i intentar actuar en benefici de la ciutadania i de la ciutat, fet que en aquest mandat no s’ha produït. Aquest és, al final, el motiu pel qual la ciutadania els ha escollit.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública