Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Política | 15 de juny de 2019

MARTA CABRERA
La candidata del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ana M. Martínez, ha estat reelegida alcaldessa de Rubí en el Ple d’investidura, que ha tingut lloc aquest migdia a la Biblioteca. Martínez ha estat escollida alcaldessa com a cap de la llista més votada després que ni ella ni l’altre candidat, Xavier Corbera, d’Esquerra Republicana (ERC) hagin aconseguit la majoria de vots.

El Ple de constitució del nou Ajuntament s’ha iniciat amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada per l’edil de més edat, Robert Masalias (ERC), i la de menor edat, Annabel Cuesta (PSC). Un a un, els regidors han anat pujant al faristol i han jurat o promès el càrrec. Els representants d’Esquerra, En Comú Podem (ECP) i de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) han promès el càrrec per imperatiu legal.

Després d’aquest tràmit, el president de la Mesa d’Edat ha donat per constituït el nou Ple i ha expressat la seva voluntat que “Rubí continuï sent la ciutat d’acollida que ha estat sempre i defensi els drets humans, entre ells els drets dels infants”. També ha demanat que es “creïn estructures culturals per als artistes de Rubí”, “que els polígons estiguin a l’altura dels millors”, “que els carrers estiguin nets” i “que no obrin els abocadors.

Tot seguit, s’ha fet l’elecció per investir nou alcalde o alcaldessa. Han presentat candidatura Ana M. Martínez i Xavier Corbera i s’ha procedit a la votació, que ha estat secreta en urna. Com cap candidat ha aconseguit la majoria absoluta, automàticament ha quedat proclamada alcaldessa Ana M. Martínez, qui ja havia estat alcaldessa els 4 anys anteriors i que continuarà quatre anys més. L’escrutini ha donat 10 vots a Martínez, 7 a Corbera i 8 en blanc.

Ana M. Martínez ha promès el càrrec d’alcaldessa i Robert Masalias li ha fet l’entrega de la vara de comandament de Rubí i de la insígnia d’or de l’Ajuntament. Després, s’ha dissolt la Mesa d’Edat i la ja proclamada alcaldessa ha presidit el Ple de la corporació. A continuació, els portaveus dels grups municipals i l’alcaldessa han fet els seus discursos i tots els regidors han rebut la insígnia de plata de l’Ajuntament. Per últim, els vint-i-cinc nous representants de la ciutadania de Rubí s’han fet una foto de família.
Ana M. Martínez, recollint la vara de comandament de la ciutat de mans del president de la Mesa d'Edat, Robert Masalias. / C.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Marxa pels carrers de la ciutat coincidint amb la vaga general
El centre s’omplirà dissabte d’art i pagesia amb la 25a Fira de Sant Galderic
FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics
El rubinenc Sergi Martínez debuta amb el Barça a l’ACB
L’AUP critica el silenci de l’alcaldessa al voltant de la sentència del Suprem
Campanya de sensibilització per millorar la selecció de residus orgànics