Nou mandat
Editorial | 21 de juny de 2019

REDACCIÓ
Ja ha començat el nou mandat de l’Ajuntament de Rubí 2019-2023. Dissabte, Ana M. Martínez, la candidata socialista, va ser reelegida com a màxima mandatària municipal després que cap altra candidatura aconseguís la majoria absoluta. Els bons resultats a les urnes del Partit dels Socialistes han servit no només perquè Martínez conservi l’alcaldia, sinó també perquè pugui reforçar el seu govern: amb quatre regidors més, el nou executiu incorpora novetats interessants.

Per començar, de quatre àrees passa a vuit i només sobreviu l’àrea de Serveis Centrals. Així, Serveis a les Persones s’ha dividit en tres àrees, Drets Socials, Infància, Joventut i Ciutadania i, finalment, Projecció de ciutat, Cultura i Esports, mentre que Serveis Territorials s’ha escindit a dues àrees, Planificació Urbana i Sostenibilitat i Serveis Municipals. Destaca una nova àrea de Personal, encapçalada pel regidor Moisés Rodríguez, tota una declaració d’intencions del nou executiu, que s’enfronta al repte de la consolidació de la plantilla municipal.

També destaca la creació d’un nou Servei de Manteniment d’Urbanitzacions, del qual s’encarregarà el regidor Miguel Ángel Romero, després que durant els darrers anys, el veïnat d’aquesta zona s’hagi queixat de forma reiterada del mal estat de voreres, carrers i parcs de les urbanitzacions. D’altra banda, Rodríguez entre altres competències, s’encarregarà d’impulsar una Unitat de marca de ciutat, per millorar la projecció exterior de la ciutat.

El nou cartipàs comença a treballar amb molta feina al davant i sense saber, a priori, quina durada tindrà en el temps. El PSC, amb 10 regidors, no té la majoria absoluta al Ple i necessita suports suficients per tenir la majoria suficient per aprovar els pressupostos, les ordenances i altres projectes importants per a la ciutat.

Ciutadans i En Comú Podem són els dos partits que podrien oferir aquesta estabilitat, des de dins o des de fora del govern, i tot i que ja hi ha hagut contactes amb les dues forces polítiques, de moment no hi ha cap concreció ni cap partit s’ha pronunciat públicament sobre aquest tema en cap sentit. En tot cas, tots els partits, amb els socialistes al capdavant, han expressat el seu desig de cercar consensos.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública