Una seixantena de famílies pagaran menys per la llum gràcies als tallers de factura elèctrica de Rubí Brilla
Actualitat | 23 de juliol de 2019

REDACCIÓ
Un total de 67 famílies rubinenques han participat fins al mes de juny en els tallers de factura elèctrica que organitza l’Ajuntament a través del servei Rubí Brilla. En aquestes sessions, s’expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica i es donen eines per reduir l’import de la factura. Després d’una sola sessió, els assistents adquireixen coneixements que els permeten rebaixar la despesa i el consum energètic de casa seva. La mitjana de l’estalvi per família és del 30% de la factura, però en alguns casos, els assistents aconsegueixen reduir-la fins a la meitat sense modificar els seus hàbits de consum. El 70% de les persones que han participat en els tallers han descobert que tenien contractada més potència elèctrica de la necessària. Aquestes persones deixaran de pagar 50 euros l’any per cada kilowatt de potència que rebaixin.

A més, molts dels assistents desconeixien que les elèctriques tenen tarifes de mercat lliure i una sola tarifa de mercat regulat i que optar per la tarifa regulada és l’opció més barata. El 60% de les persones que han passat pels tallers han abandonat el mercat lliure després de la sessió. A més, un 35% dels assistents als tallers tenien contractats serveis de manteniments i assegurances, sense ser-ne conscients.

Rubí Brilla reprendrà els tallers el 25 de setembre a les 10 h a l’auditori de l’edifici Rubí Forma. Els tallers són gratuïts però cal formalitzar una inscripció prèvia per correu electrònic a rubi_brilla@ajrubi.cat, trucant al 93 581 39 00. El dia del taller, les persones assistents han de portar la seva factura elèctrica.
Després d'una sola sessió, els assistents adquireixen coneixements que els permeten rebaixar la despesa i el consum energètic de casa seva. / Ajuntament de Rubí – Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nous casos a Rubí d’afectats per habitatges en mans de fons voltors
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Ana M. Martínez: “La gent torna a dir a les urnes que Rubí és socialista i d’esquerres”
Jovent Republicà denuncia una agressió mentre penjava cartells el divendres
Una vintena de persones recullen el certificat d’acollida