Les empreses de gestió circular de Can Jardí acorden impulsar un Pla de Mobilitat i establir un autobús col·lectiu
Economia | 6 d'agost de 2019

REDACCIÓ
Imatge d'un tram del polígon. / Arxiu
Les 17 empreses del Polígon d’Activitat Econòmica de Can Jardí que formen part de la proposta de polígon circular de Rubí Brilla han realitzat la primera assemblea general de la iniciativa a través de la qual s’ha acordat el funcionament del grup i s’han prioritzat les primeres accions. El grup ha acordat impulsar un Pla de Mobilitat de Polígon i implementar un autobús col·lectiu que permeti millorar la connectivitat de les empreses i reduir la congestió de la zona.

Les empreses també han estat d’acord en treballar conjuntament per instal·lar sistemes d’autoconsum energètic compartit amb instal·lacions solars per a cada membre. Les companyies impulsaran un projecte conjunt per a tot el polígon per tal d’obtenir millor preu i estudiaran les diferents modalitats d’autoconsum d’inversió zero.

Pel que fa als residus, les empreses han avalat la proposta d’una gestió conjunta que gràcies a l’economia d’escala i la reducció en el transport ha de permetre una reducció dels costos. Igualment, les empreses del polígon circular avaluaran la viabilitat i els avantatges que suposaria tenir un sistema de descalcificació de l’aigua compartit.

També s’ha aprovat realitzar una carta de serveis per a cada vector –mobilitat, energia, aigua, residus- per aquelles empreses que desitgin realitzar millores individuals i mantenir una finestra permanent per a noves incorporacions d’empreses ubicades a Can Jardí i als polígons de l’entorn.

El projecte Can Jardí - Polígon Circular parteix de la idea que la gestió compartida dels diferents recursos del polígon permetrà optimitzar costos, reduir les emissions de CO2, crear ocupació i nous perfils professionals i millorarà la competitivitat de totes les empreses participants. Les firmes participants són Jovi, Ruffini, KAO Chimigraf, Gaherma, Solga, Starcke Abrasivos, Imerys Perlita, Innovación y Control de la Energía, Carlos Árboles, Mimaven, Kennametal, Pamole, Nuevas técnicas de Coloración, FLO, Alumec, ICMA i CEVAGRAF.

Les empreses es reuniran a partir d’ara un cop l’any, tret del primer en què hi haurà dues reunions generals. Cada reunió general tindrà lloc en una empresa diferent. Els integrants de la proposta també han estat d’acord en programar reunions tècniques sobre les accions concretes que després seran sotmeses a votació per a la seva aprovació amb un mínim de dues terceres parts de les empreses integrants.

La finalitat de la prova pilot és demostrar la viabilitat econòmica de la gestió compartida dels recursos, de manera que el cost de l’equip de gestió serà inferior a l’estalvi obtingut per a cada empresa. Des de Rubí Brilla s’estima que aquest fet es produirà a partir d’un estalvi de menys de l’1%. Un estalvi de l’1% només en el vector de l’energia suposaria un estalvi aproximat de 50.000 €, molt superior als 14.400 € que costarà la gestió del polígon el primer any pel conjunt de les empreses participants.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats