Una responsabilitat i un repte
Opinió | 10 d'octubre de 2019

En Comú Podem Rubí
El passat 26 de setembre, el grup municipal d’En Comú Podem va entrar a formar part del govern de la ciutat, a través d’un acord amb el PSC. I ara, als regidors i regidora del grup, ens toca agafar aire i reflexionar, passades les exigències de la negociació, sobre el què, el com i el per a què.

Què volem fer? Volem transformar la societat. Hi ha multitud d’espais, eines per a fer-ho. Una d’elles és la política institucional, o dit d’altra manera, governar. És imprescindible que les voluntats, necessitats i avenços de la societat trobin complicitat en els governs. I és des d’aquesta òptica que, posant per endavant les possibilitats de millorar la ciutat, hem pogut acordar un govern de coalició.

Com ho volem fer? D’entrada, amb transparència i participació. Transparència per apropar el dia a dia de l’administració a les persones de la nostra ciutat, oferint dades i informació útil i de qualitat, de forma transparent i accessible, que permetin entendre gran part de la realitat del treball que es realitza a la institució i de la que els veïns i veïnes han de sentir que són partícips, i potenciar i desplegar nous canals de participació per a que la ciutat formi part activa de la transformació de la ciutat.

I ara ve el més important, per a què? Des de l’àrea de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal tenim l’encàrrec de donar resposta a la situació d’emergència climàtica fent una ciutat més sostenible i saludable. Millorant els espais naturals, els camins i les rieres, fent un Rubí més verd i amable. Tot reduint els residus i millorant la seva gestió i reciclatge i apostant de forma decidida per un nou model energètic basat en l’estalvi i la implantació progressiva de l’autoproducció d’energia.

L’Habitatge és una altra de les àrees de responsabilitat que assumim, amb la voluntat de dissenyar i implementar polítiques que garanteixin el dret de totes les persones a un habitatge digne. I evidentment fent front a l’emergència habitacional que segons les previsions tornarà a una situació crítica els propers mesos. En Comú Podem assumeix el compromís d’augmentar el parc públic d’habitatges de l’Ajuntament; fer créixer la borsa d’habitatges de lloguer a preu assequible; i crear estratègies que ens permetin donar resposta a les moltes i diferents situacions d’emergència.

L’àmbit de Ciutadania, de la seva banda treballarà incansablement per assolir un Rubí cohesionat i on la convivència sigui un dels grans valors de ciutat, perquè en l’ADN de la nostra ciutat portem la sensibilitat i la solidaritat d’un poble d’acollida i acollidor, obert al món i que ha d’esdevenir garant dels drets socials, Drets Humans i drets fonamentals, al costat d’aquelles persones i entitats que aporten també un valor en aquest àmbit.

I farem molt més. Perquè ens hem compromès a posar en valor Ràdio Rubí i a portar-la a tots els racons de la ciutat. Perquè volem ser proactius com ajuntament en la creació d’una comunitat animal, on les mascotes i els seus propietaris puguin exercir drets i obligacions. I farem una administració més transparent i participativa, amb procediments que millorin la relació entre la ciutadania i l’Ajuntament.

Des del grup municipal d’En Comú Podem ens plantegem aquest mandat com un repte, i sobretot, com una responsabilitat: la de portar a la pràctica tot allò que la nostra gent, la gent de Rubí, va pensar i proposar per a la ciutat. I ara, us imagineu que sí que es pugui?
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
Rubí, en alerta per risc de ventades
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
Les obres del Casino s’iniciaran finalment a l’abril, segons el govern
Es conforma la primera executiva d’En Comú a Rubí
La Generalitat avala provisionalment l’obertura de l’abocador de Can Balasc