Marxa pels carrers de la ciutat coincidint amb la vaga general
Actualitat | 18 d'octubre de 2019

C.CARRASCO/M.CABRERA
Un grup d’una cinquantena de persones s’han manifestat aquest matí pels carrers del centre de la ciutat, coincidint amb la jornada de vaga general convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya.

Els manifestants, entre els quals hi havia un grup d’antifeixistes, han recorregut diversos carrers fins arribar davant de la seu de la Policia Nacional, al carrer Terrassa. Allà, han condemnat la repressió policial que s’ha viscut aquests dies als carrers de Catalunya.

A banda d’aquesta acció, a primera hora del matí un piquet informatiu ha tallat l’accés al polígon de Cova Solera i tot hi que hi ha hagut alguns moments de tensió, no s’ha registrar cap incident.

Seguiment desigual de la vaga
Pel que fa al tancament d’empreses i comerços, aquest ha estat desigual a la ciutat. Al centre, s’han pogut veure força botigues amb la persiana abaixada, però no els bars, cafeteries i forns. Als barris, el seguiment ha estat mínim o nul. A les empreses, la patronal CECOT ha estimat que només un 45% d’aquestes ha secundat l’aturada.

Desenes de rubinencs s’afegeixen a la Marxa per la llibertat
Desenes de rubinencs i rubinenques s’han sumat a la Marxa per la llibertat aquest matí. Molts han anat fins a Sant Quirze, ciutat on han pernoctat més d’un miler de persones de les columnes de les marxes de Vic i Berga allotjats al pavelló municipal d’esports.

Els rubinencs i rubinenques que han anat a Sant Quirze han sortit a les 7 de l’Escardívol i s’han sumat a la marxa que ha arrencat a les 8 del matí. Altres han optat per unir-se des de Sant Cugat. Tots plegats, milers de persones de totes les edats, en un ambient festiu i cridant consignes de llibertat i independència, han arribat aquest migdia a Barcelona.
La mobilització ha transcorregut pacíficament pels carrers del centre. / Localpres-Jordi Garcia
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
Aprovada al Parlament una resolució de Cs per construir l’Escola del Bosc