Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
Política | 14 de novembre de 2019

MARTA CABRERA
El grup de treball del 25N d’En Comú Podem ha previst diverses activitats coincidint amb la commemoració del Dia contra la Violència Masclista amb la intenció de prevenir i conscienciar sobre els feminicidis. “Són activitats mixtes, dirigides a públics de totes les edats que sota el títol ‘I tu, què faries?’ pretenen prevenir la violència masclista i donar eines i coneixements per enfrontar-s’hi, ja sigui si la patim o si l’observem”, ha explicat Laura Pérez, del grup de treball.

La gran activitat tindrà lloc el 25 de novembre a partir de les 18 hores a la plaça de Catalunya i consistirà en una performance: “Volem que sigui una activitat participativa i inclusiva, per això es podran llegir missatges a terra en català, castellà i àrab. L’activitat serà didàctica i dinàmica i tindrà per objectiu sensibilitzar els participants i plantejar diverses situacions”, ha detallat Siham Azaouyat, del grup de treball dels comuns del 25N.

En aquesta activitat, hi haurà reflectits els quatre nivells de la piràmide de la violència masclista: l’humor sexista i el llenguatge, la humiliació i el control, les agressions verbals, físiques i sexuals i la mort. “El nostre objectiu és que la persona es posi al lloc d’aquestes experiències i tingui l’opció de respondre, a vegades creiem que no podem fer res davant la violència masclista, però no és cert”, ha afirmat Laura Pérez.

Altres activitats
La proposta dels comuns també inclou altres activitats, com ara un taller per desmuntar l’amor romàntic a partir dels feminismes, a càrrec d’Ella i que serà aquest dijous a les 18.30 hores a la Sala Neus Català. A més, el 22 de novembre, també a la Sala Neus Català, hi haurà videocontes i contacontes feministes, a càrrec de Gogaratalleres.
Siham Azaouyat i Laura Pérez formen part del grup de treball del 25N dels comuns. / Ràdio Rubí
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí