Violència masclista
Editorial | 29 de novembre de 2019

REDACCIÓ
El Servei d’Igualtat ha atès 339 dones aquest any, la majoria per haver patit violència psicològica, però també hi ha casos de violència física i sexual i fins i tot de matrimonis forçats. A Rubí, a prop nostre. Igual a la casa d’aquells veïns que saludem quan ens els trobem comprant el pa. El perfil de les dones ateses al Servei d’Atenció i Informació a la Dona (SIAD) aquest 2019 per violència masclista és d’una dona de nacionalitat espanyola i de poc més de 40 anys. Acabem d’una vegada amb els tòpics, la violència de gènere no és un fet d’altres cultures, està ben arrelada a la nostra societat i hem d’erradicar-la com la xacra social que és. Més d’un miler de dones han mort assassinades per un maltractador des que el 2003 es va començar a comptabilitzar les víctimes de la violència de gènere. I la xifra no para de créixer.

Dilluns, Rubí es va sumar a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista, com tantes i tantes ciutats d’arreu del món. Va ser un clam contra la violència a les dones, reivindicant el feminisme i la sororitat, la complicitat entre les dones.

La lluita contra la violència de gènere ha de ser de tots i totes i des de tots els àmbits, el social, el legal, el policial i el judicial, entre altres. Protegir i donar suport a les víctimes de maltractaments és un punt clau en la lluita contra la violència masclista. Són moltes les dones que no s’atreveixen encara a denunciar. Calen recursos policials i judicials per a tractar aquests casos denunciats i cal introduir la perspectiva de gènere en les lleis i en les sentències judicials. I cal treballar en la prevenció, és a dir, en l’educació. És necessari educar en la igualtat entre homes i dones, en la llibertat. Cal educar als infants perquè en el futur siguin adults conscients, respectuosos i crítics amb el seu entorn. I sobretot cal una educació sexual basada en la igualtat, la satisfacció i el respecte.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos