Violència masclista
Editorial | 29 de novembre de 2019

REDACCIÓ
El Servei d’Igualtat ha atès 339 dones aquest any, la majoria per haver patit violència psicològica, però també hi ha casos de violència física i sexual i fins i tot de matrimonis forçats. A Rubí, a prop nostre. Igual a la casa d’aquells veïns que saludem quan ens els trobem comprant el pa. El perfil de les dones ateses al Servei d’Atenció i Informació a la Dona (SIAD) aquest 2019 per violència masclista és d’una dona de nacionalitat espanyola i de poc més de 40 anys. Acabem d’una vegada amb els tòpics, la violència de gènere no és un fet d’altres cultures, està ben arrelada a la nostra societat i hem d’erradicar-la com la xacra social que és. Més d’un miler de dones han mort assassinades per un maltractador des que el 2003 es va començar a comptabilitzar les víctimes de la violència de gènere. I la xifra no para de créixer.

Dilluns, Rubí es va sumar a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista, com tantes i tantes ciutats d’arreu del món. Va ser un clam contra la violència a les dones, reivindicant el feminisme i la sororitat, la complicitat entre les dones.

La lluita contra la violència de gènere ha de ser de tots i totes i des de tots els àmbits, el social, el legal, el policial i el judicial, entre altres. Protegir i donar suport a les víctimes de maltractaments és un punt clau en la lluita contra la violència masclista. Són moltes les dones que no s’atreveixen encara a denunciar. Calen recursos policials i judicials per a tractar aquests casos denunciats i cal introduir la perspectiva de gènere en les lleis i en les sentències judicials. I cal treballar en la prevenció, és a dir, en l’educació. És necessari educar en la igualtat entre homes i dones, en la llibertat. Cal educar als infants perquè en el futur siguin adults conscients, respectuosos i crítics amb el seu entorn. I sobretot cal una educació sexual basada en la igualtat, la satisfacció i el respecte.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí