‘Els Pastorets’ estrenen un nou decorat i recuperen la música en directe
Cultura | 12 de desembre de 2019

MARTA CABRERA
Un any més, el Grup Escènic del Casal Popular, amb la col·laboració de l’Escola de Sardanes Flor de Neu, oferirà la tradicional representació nadalenca de l’obra de teatre ‘Els Pastorets’, escrita per Josep M. Folch i Torres el 1916. Montserrat Comellas, presidenta del Casal Popular, assenyala que “per les festes nadalenques sempre hi ha un sentiment de tradició, coses que es fan sempre com posar el pessebre, l’arbre, el vesc a les portes o anar a veure Els Pastorets”. Certament, el clàssic de Folch i Torres es representa cada any a la ciutat almenys quatre vegades i el Casal Popular gairebé sempre s’omple.

I encara que la tradició agrada i molt, el director de l’obra, Dani Bové, sempre busca algun ingredient per sorprendre aquest públic fidel. Enguany, s’ha preparat un nou decorat i la representació comptarà, de nou, amb la col·laboració de professors de l’Escola de Música Pere Burés, que oferiran música en directe al muntatge escènic.

En total, participaran a ‘Els Pastorets’ més d’una cinquantena d’actors i actrius, que se sumen a un grup de més d’una vintena de persones que treballen darrere de l’escenari.

Alguns d’aquests actors fa molts anys que apareixen a l’obra o gairebé tota la vida, com per exemple Maria Clara Alsina, que va començar de molt petita i que ara ja fa alguns anys que és una de les actrius del personatge de l’àngel de Sant Miquel. I és que la lluita del bé contra el mal, el naixement del nen Jesús i les peripècies dels pastors són un èxit segur del Nadal a Catalunya. A Rubí, ‘Els Pastorets’ es representaran els dies 22, 28 i 29 de desembre i el 4 de gener. Totes les funcions seran a les 18 hores.
L’obra de teatre ‘Els Pastorets’ és un dels clàssics del Nadal. / Arxiu
Una representació molt especial pels 10 anys d’Els Dimoniets
Fa 10 anys que Laura Borràs va escriure l’obra de teatre ‘Els Dimoniets’, un muntatge que pren el rerefons de la història de ‘Els Pastorets’, però que l’enfoca des de la visió dels dimonis, que són els personatges principals. Els protagonistes d’aquest muntatge teatral són els més petits del Casal Popular, al voltant d’una quarantena d’infants d’entre 4 i 12 anys. Aquest any, coincidint amb els 10 anys de l’estrena, alguns dels nois i noies que han participat altres anys en la representació tornaran a pujar a l’escenari i es faran tres funcions, una més que l’any passat. A més, s’ha creat algun personatge nou, hi haurà música en directe amb l’Escola de Música i s’instal·laran uns micròfons d’ambient a l’escenari. Les funcions seran l’11 de gener a les 12 i a les 18 hores, i el 12 de gener a les 18 hores.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més d’una quarantena de carros i carruatges participaran a la 161a Festa de Sant Antoni
Ingressen a presó dos traficants de drogues que venien haixix a menors d’edat de Rubí
La plantilla de Continental segueix de ple la vaga i exigeix a l'empresa més transparència i que segui a negociar
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
Els treballadors de Continental anuncien dues jornades de vaga
Posen en marxa un servei d’atenció i orientació per a persones refugiades que arriben a la ciutat