Activitat a la Biblioteca per celebrar el Dia de la Mediació
Actualitat | 23 de gener de 2020

REDACCIÓ
Rubí va commemorar el 21 de gener el Dia Europeu de la Mediació amb un taller dirigit als alumnes i professors dels centres educatius que formen part dels diferents projectes de convivència.

L’activitat va tenir lloc a la Biblioteca durant el matí i la tarda i va girar al voltant del concepte de polarització social. A partir d’un audiovisual i de les reflexions que se’n derivin, s’introduïa el concepte de polarització per detectar quins temes són controvertits pels adolescents. A partir d’un dels temes escollits, es va elaborar un mapa de les opinions recollides per concloure si els joves reconeixen totes les opinions com a legítimes i amb quin criteri.

A través d’aquesta dinàmica, les persones joves van treballar la diversitat a través del diàleg controvertit i van empoderar els participants perquè puguin situar-se davant la polarització i els seus efectes de forma crítica. La dinamització de l’activitat va anar a càrrec de les formadores de l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Servei de mediació
Rubí compta des del 2007 amb un Servei de Mediació Ciutadana, actualment ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany, 32-34, baixos. Aquest recurs promou la gestió alternativa de conflictes mitjançant l’ús prioritari de la mediació, tot creant un espai de seguretat, confidencial i no advers en què les parts afectades puguin comunicar-se d’una manera diferent a com ho havien fet fins al moment.

Els conflictes que poden ser objecte de mediació són aquells que afecten l’ús de l’espai públic i de la proximitat veïnal, els del barri o de la comunitat, aquells entre entitats o associacions i les relacions interpersonals. No ho són, en canvi, els conflictes de tipus familiar, aquells en què no es dona la condició d’igualtat entre les parts –com ara els casos de violència de gènere–, els conflictes que tenen l’Ajuntament com una de les parts implicades, aquells en què s’hagi iniciat un procés penal o els conflictes escolars.
Un moment de la dinàmica de l’activitat. / Ajuntament - Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses