Continental fa marxa enrere i atura temporalment l'ERO
Economia | 24 de gener de 2020

REDACCIÓ
L'empresa Continental, que dimecres va anunciar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a la totalitat de la plantilla, ha frenat l'expedient després de la reunió que van mantenir ahir els representants dels treballadors i la direcció al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

A la reunió, l'empresa va accedir a paralitzar l'ERO que havia de posar en marxa el 5 de febrer, mentre que els treballadors es van comprometre a desconvocar la jornada de vaga que tenien prevista per aquest divendres. Treballadors, direcció de l'empresa i representants del Departament de Treball van acordar establir un calendari de reunions per tal de reforçar el diàleg i la negociació i garantir que el procés de reindustrialització de les instal·lacions de Continental a Rubí es desenvolupi en un context de pau social. La primera d'aquestes trobades està prevista pel 3 de febrer.

Continental ha afirmat en un comunicat que l'objectiu de la multinacional alemanya és "la venda de les instal·lacions a un tercer per assegurar el seu futur i el dels treballadors" i confia que fructifiquin les negociacions que s'estan produint amb diversos grups empresarials de diversos sectors. L'empresa insisteix que a finals d'aquest mes esperen que hi hagi novetats.

Pel que fa als treballadors, assenyalen la importància d'avançar per negociar les condicions de sortida de les persones que quedin fora del pla de reindustrialització i confien que "la direcció de Continental posi interès i faci un esforç per avançar en les negociacions per resoldre la situació tan aviat com es pugui".
La plantilla finalment ha desconvocat la vaga prevista per avui. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador