Tres manifestacions simultànies marquen l'ambient del Ple
Política | 28 de febrer de 2020

MARTA CABRERA
L’ambient davant de l’Ajuntament va ser el gran protagonista de la sessió plenària de febrer, amb tres manifestacions simultànies: la de Rubí sense abocadors, la de l’Escola del Bosc i la dels treballadors de Continental. En total, prop de 400 persones van estar protestant a les portes del Ple.

De les tres, la més nombrosa i sorollosa va ser la de l’Escola del Bosc, que reclamen la construcció de l’edifici després de deu anys fent classes en barracons: “Sabem que hi ha converses entre la Generalitat i l’Ajuntament, però no hi ha res signat, estem farts de promeses i d’esperar, per les eleccions municipals es va dir que se signaria un conveni i encara no s’ha fet”, va explicar una representant de la comunitat educativa al Ple. Per la seva banda, el regidor d’Educació, Víctor García, va recordar que és competència de la Generalitat construir l’escola i que no acceptaran avançar els diners si després l’administració catalana els torna a terminis. Per la seva banda, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, va dir que l’Ajuntament no ha canviat la seva posició i que estan “pendents de signar el conveni”.

Entre el públic, també va intervenir un representant de l’Associació de Veïns de la Zona Nord que va fer públic que l’Ajuntament no vol renovar el contracte de lloguer de la seu de l’entitat per reduir despeses: “I quina és la solució, que desaparegui l’associació de veïns?”. L’entitat fa anys que reclama la cessió d’un dels locals de la plaça del Mercat que estan buits.
A l'esquerra, manifestants de Rubí sense abocadors, al centre i la dreta, de l'Escola del Bosc i al fons, treballadors de Continental. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La residència d’avis Amanecer té un cas positiu de coronavirus i vuit sospites
Mor per coronavirus Sebastià Colomer, fundador de Rubí Solidari i l’Obrador Coral i exregidor de l’Ajuntament
L’Hospital General de Catalunya ja està sota el control del Servei Català de la Salut
Mireia Carrasco, infermera rubinenca: “Sento una impotència molt gran perquè la gent no és conscient del que està passant”
Iniciativa dels comerços rubinencs per potenciar el comerç a domicili durant el confinament
La plantilla de Continental es nega a treballar pel risc de contagi