Mobilitzacions
La ciutat viu uns mesos turbulents, com ho demostra el fet que la setmana passada, aprofitant el Ple de l’Ajuntament, fins a tres col·lectius es van unir per manifestar-se a la plaça de Pere Aguilera. El grup més nombrós, el de la comunitat educativa de l’Escola del Bosc, reclamava que d’una vegada per totes es construeixi l’edifici, perquè l’escola fa 10 anys que està en barracons.

Aquesta setmana, ha transcendit que l’Ajuntament i la Generalitat han arribat a un acord per la construcció del centre. Però, els representants de l’Associació de Famílies d’Alumnes van ser molt clars durant la manifestació, el que volen és un conveni sobre la taula i aquest, de moment, no s’ha produït, tot i que segons l’Ajuntament se signarà de forma imminent. L’acord està bé, però les paraules se les emporta el vent, així que la comunitat educativa resta a l’espera del conveni per saber quan es materialitza i es comença a construir el centre educatiu.

La segona de les manifestacions que es van concentrar dijous passat a la tarda va ser la de la plataforma Rubí sense abocadors, que aquesta mateixa setmana ha decidit apujar el to i ha anunciat que, si l’Ajuntament no desestima el tràmit urbanístic per obrir Can Balasc, presentarà una querella contra el consistori. D’aquesta forma, els veïns posen en una posició incòmoda als responsables polítics que saben que sigui quina sigui la seva decisió, la qüestió acabarà als tribunals. No seria el primer cop que l’empresa denuncia als responsables polítics del consistori, però si el primer cop que els veïns es querellen contra l’Ajuntament, ja que consideren que té la capacitat per aturar l’abocador.

Per últim, però no menys important, els treballadors de Continental continuen amb les seves mobilitzacions. Han passat ja més de tres mesos i continua sense haver-hi novetats sobre la reindustrialització que en un primer moment la multinacional alemanya va posar sobre la taula. L’empresa volia concloure tot el procés en mig any, però estem a mig camí i no hi ha novetats. Tot i que els treballadors van aconseguir aturar l’Expedient de Regulació d’Ocupació, la situació no sembla convidar a l’optimisme i el fantasma d’un tancament complet que pot deixar 760 persones al carrer sobrevola com una amenaça. I també continuen mobilitzats el col·lectiu de pensionistes, que fa dos anys que estan en lluita i que no tenen intenció d’aturar-se fins aconseguir les seves reivindicacions: pensions dignes i garantides.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La residència d’avis Amanecer té un cas positiu de coronavirus i vuit sospites
Mor per coronavirus Sebastià Colomer, fundador de Rubí Solidari i l’Obrador Coral i exregidor de l’Ajuntament
L’Hospital General de Catalunya ja està sota el control del Servei Català de la Salut
Mireia Carrasco, infermera rubinenca: “Sento una impotència molt gran perquè la gent no és conscient del que està passant”
Iniciativa dels comerços rubinencs per potenciar el comerç a domicili durant el confinament
La plantilla de Continental es nega a treballar pel risc de contagi