Al Vallès Occidental hi ha més de 80.000 treballadors afectats per un ERTO
Economia | 16 d'abril de 2020

REDACCIÓ
Amb l’aturada de l’activitat econòmica a conseqüència de la crisi sanitària, moltes empreses han presentat Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Fins aquest dijous, al Vallès Occidental han presentat un ERTO 9.528 empreses, que afecten a 83.842 treballadors.

La majoria ho han fet per força major, un total de 8.918 empreses amb afectació a 67.670 treballadors, però també hi ha empreses que han justificat l’ERTO amb altres causes, d’aquestes n’hi ha 610 a la comarca i ha afectat 16.172 empleats.

Les persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació tenen dret a cobrar el subsidi d’atur sense condicions, és a dir, encara que no tinguin prou cotització, i es reincorporaran al seu lloc de feina amb les mateixes condicions contractuals que tenien prèviament a l’aplicació de l’ERTO.

La comarca del Vallès Occidental és la tercera més afectada després del Barcelonès i el Baix Llobregat. A Catalunya, els sectors amb més ERTO són el servei de menjar i begudes, és a dir, bars i restaurants, i el del comerç.
Polígon de Rubí. / Ramon Vilalta
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre