Tot pot esperar
OPINIÓ | 16 d'abril de 2020

MONTSE SOLER, REGIDORA D'ERC
Montse Soler és regidora d'Esquerra a Rubí.
“I de sobte algú tanca la porta
i tot és trist i hostil, què podem fer
sinó esperar en silenci que la vida
reprengui el curs de sempre, poderosa,
i ens alliberi d’aquell fosc domini?”

A PLENITUD de Miquel Martí i Pol


Sí, de sobte, d’un dia per l’altre, ho hem aturat pràcticament tot: escoles, indústries, comerços, restaurants... hem deixat de trobar-nos amb la família i amics, hem deixat de sortir a passejar, hem cancel·lat reunions, viatges, festes i concerts, tot el que teníem planejat, i hem deixat d’anar amunt i avall, de pressa i corrent, perquè tot pot esperar.

Alguns hem deixat d’anar als nostres llocs de treball per fer feina des de casa, com bonament podem; altres treballadors i treballadores, que segurament també es voldrien quedar a casa, han passat a ser “essencials” per a la nostra supervivència, com si abans no ho fossin, i no poden deixar d’anar a la feina; i altres han passat a ser “herois i heroïnes” d’una crisi que mai hauríem imaginat, i als que no podrem agrair mai prou tot el que han fet i seguiran fent per la nostra societat.

Aquests dies convulsos, incerts, plens d’angoixes, patiments i inseguretats, ens han de servir també per adonar-nos de les coses que són realment importants. Ens tornarem a abraçar, ens tornarem a agafar de la mà, tornarem a riure i a ballar, a anar de concerts i a viatjar, però ara tot això pot esperar, perquè com va escriure Martí i Pol, una vegada més, malgrat tota aquesta foscor, la vida reprendrà el seu curs de sempre, poderosa.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre