En Comú Podem fa donacions a ASAV, Ecobòdum i la campanya 'Gràcies Rubí'
Política | 30 d'abril de 2020

REDACCIÓ
En Comú Podem ha decidit destinar els excedents de sou dels seus regidors i la designació econòmica com a grup municipal a finançar projectes solidaris derivats de la crisi sanitària COVID-19. La coalició, formada per Podem i En Comú, té un codi ètic segons el qual els càrrecs electes no poden cobrar més de 3 i 3,5 vegades el sou mínim, respectivament. La resta de diners que superen aquest topall es destinen a projectes solidaris. "La voluntat era atorgar els diners a projectes concrets, però donada la situació d'emergència, les donacions es fan genèricament a les entitats triades", ha explicat Elena Montesinos, portaveu de la coalició.

En aquest cas, els diners lliurats pels regidors Ànnia García, Andrés Medrano i Pau Navarro provinents dels seus sous entre el setembre i el febrer han anat destinats a l'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i a Ecobòdum, un projecte d'horts socials. Totes dues entitats han rebut 2.100 euros cadascuna per fer front a la situació d'emergència.

Pel que fa als diners de les designacions del grup municipal que rep mensualment En Comú Podem, la coalició ha decidit donar el 50% de l'import corresponent als mesos d'abril i maig, el que suposa 4.275 euros al projecte 'Gràcies, Rubí', impulsat per l'Ajuntament de Rubí. Segons ha explicat Elena Montesinos, aquesta donació "no respon a una mancança de recursos per part del pressupost municipal, sinó que obeeix a la voluntat de contribuir solidàriament a una causa comuna".
Ànnia García, acompanyada per altres membres d'En Comú Podem. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre