Es constitueix la Comissió del nomenclàtor per revisar els noms dels carrers
Una de les accions contemplades es feminitzar el nom de les vies i places
Actualitat | 3 de juliol de 2020

REDACCIÓ
La Comissió del nomenclàtor dels carrers, vies i espais públics es va constituir dijous al Castell com un nou òrgan d’assessorament i consulta per tractar tot allò relacionat amb els noms dels carrers i places. La nova comissió suposa la creació d’un mecanisme i d’un reglament per procedir a millorar la forma d’escollir les noves denominacions.

En la primera reunió, es van constituir dos grups de treball que s’encarregaran d’abordar els objectius prioritaris de l’òrgan. El primer tractarà el canvi de nom de la plaça Nova de Les Torres pel de Neus Català, que va viure diversos anys en aquest punt de la ciutat. Pau Navarro, el regidor de Memòria Històrica, explica “la importància que el nom de Neus Català estigui present a la ciutat i que les noves generacions siguin coneixedores del seu llegat”.

El segon grup de treball s’ocuparà de la feminització del nomenclàtor, ja que no hi ha pràcticament a Rubí carrer ni vies amb noms de dona. L’acord inclou treballar als barris del 25 de Setembre i El Pinar i obrir algunes de les fases d’aquest procés a la ciutadania.

La Comissió del nomenclàtor està formada per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez, el regidor de Planificació Urbana, Rafael Güeto, el regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro, representants dels diferents grups municipals i personal tècnic dels serveis implicats de l’Ajuntament.
La primera trobada va tenir lloc al Castell. / Localpres-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports